Kentboğa mesleğe nasıl başladığını şu şekilde anlattı; “ Benim babam kasap o zamanlar çember oynuyorduk o çemberi tellerle iterek babamdan harçlık almaya giderdim. Babamın dükkanın yanında da tüpçü vardı, tabi beni devamlı görürlerdi, 12 yaşımda falandım.  ‘Ümit gel oğlum burada çalış’ derdi,  tabi babam kasap olduğu için gidemiyordum. En sonunda bana ‘şu iki tüpü kaldır bakalım’ dedi bende aldım içeriye götürdüm. Bunu görünce ‘Ümit sana güzel para vereceğim  bu işi yap’ dedi, ben de kabul ettim ve işe başladım.  O zamanlar bizim ustalar bisiklet kullanırlardı biz küçük olduğumuz için daha yakın yerlere  el arabasıyla götürürdük.” 


“Gezmeye ve soğuğa alıştım”
Şimdiye kadar başka bir mesleğe geçiş yapmayı düşünmediğini aktaran Ketboğa; “Ben gezmeye alıştım , soğuğa alıştım, sıcak gördüğüm zaman zorlanıyorum ama soğukta güzel oluyor.”  Dedi.
EYT’den emekli olan Ketboğa ; “17 sene çalıştığım yerde hiç tatil yapmadım ben buraya gireli 5 yıl oldum, burada senelik iznim var ama eve gittiğimde 3 günde sıkılıyorum. Gittiği yere kadar sağlığım elverdiği sürece çalışacağım.” Şeklinde konuştu. 


“Gençlere tavsiyem sabırlı olmaları”
Ketboğa mesleğinde 39 yıl çalışmasının sırrını şu şekilde açıkladı; “Sabır etmen lazım, bizler öyle yetiştik, şimdi gençler sabretmesini bilmiyor. Ne karlar, kışlar gördük, evimize gittiğimizde üzerimizden sular akardı.  Mecbur çalışmak lazım çoluk, çocuğumuz var. Sabrettik, bu yaşımıza kadar geldik. Sabırla çalışmak gerek.”


Tüpçülüğün Sakıncalı Yönlerini Anlattı
Meslek hayatı boyunca birçok ilginç olayla karşı karıya geldiğini söyleyen Kentboğa bir tanesini şu şekilde anlattı; “ Bir zamanlar arabayla tüp dağıtıyorum önümdeki araba ha bire kornaya basıyor, adam çıktı geldi kol hareketi yaptı, adamla tartıştık, arabaya bindim yürüdüm gittim, arkadan  hareket yaptım adama. Adam yarım saat sonra adresine tüp istedi, kapıyı açınca ben ona güldüm o bana güldü. İşte tüpçülüğün sakıncalı yerleri… Herkes bizi istediği yere çekebiliyor.”  


ÖZEL HABER / BAYRAM ALİ KELEŞ


 

Editör: Duygu Bekmezci