Cumriyetin 102’inci yıldönümü, Uşak’taki bir dizi etkinlikle kutlanacak ve programlar 28 Ekim 2025 Salı gününden itibaren başlayacak. Atatürk Anıtı önünde çelenk töreniyle başlayacak olan 102’inci yıl kutlamaları, 29 Ekim 2025 Çarşamba günü yine aynı meydanda yapılacak. 15 Temmuz Şehitleri Meydanı’nda yapılacak olan kutlamalar, hava şartlarının uygun olmaması durumunda, Atatürk Kültür Merkezi’nde olacak.

Aynı gün saat 14:00’da, Atatürk Kültür Merkezi’nde “Tarihte Türkler ve Türkiye Cumhuriyeti” konulu panel yapılacak. Saat 20:00’da Atapark’ta yapılacak olan mehteran gösterinin ardından, buradan başlayacak olan fener alayı, 15 Temmuz Şehitleri Meydanı’ndaki Atatürk Anıtına kadar devam edecek.

Anıt22

UŞAK'TA NASIL BİR HAVA OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hava tahmin haritalarına göre Uşak'ta parçalı bulutlu bir hava bekleniyor. 29 Ekim 2025 Çarşamba günü, Uşak'ta parçalı bulutlu olan hava gündüz 18 dereceye kadar çıkacak ve geceleri de 9 derece dolaylarında olacak. Hava sıcaklığının şu anda normal seyredeceğine dair tahminlerin anlık gelişmelere göre de revize edilebileceği aktarılıyor.

Haritatahmingun2

UŞAK VALİSİ CUMHURİYETİN KURULUŞU İÇİN BİR MESAJ VERDİ

Cumhuriyetin 102’inci yıldönümü nedeniyle bir açıklama yapan Uşak Valisi Naci Aktaş, şu ifadeleri kullandı: “Her türlü zorluğa rağmen büyük bir inanç ve kararlılıkla ilan edilen Cumhuriyetimiz, bugün ikinci asrında da aynı ruhla yoluna devam etmekte; eğitimden hukuka, sanayiden tarıma, kültürden savunma sanayine kadar her alanda atılan kararlı adımlar; ülkemizi hem güçlendirmekte hem de geleceğe daha emin adımlarla taşımanın teminatı olmaktadır.”

Anıt1

Muhabir: BERKAY ÖZYAYLA