Uşak’ta geçtiğimiz günlerde kurulan Atapark panayırı, açıldı ve bu sefer alanın büyük bir bölümünün bit pazarına benzer yapıyla kaplandığı görüldü. Uşak’ta halkın nefes alma ve yürüyüş yaptığı bölgenin bu şekilde değerlendirilmesine bazı vatandaşlar tepki gösterirken, bazıları da burada ucuza kıyafet aldıkları için memnun olduklarını belirtiyorlar. Uşak Tuhafiyeciler ve Manifaturacılar Esnaf Odası Yönetimi ise, bu durumun esnafa zarar verdiğini ve Mart ayının sonuna kadar kalacak olan panayıra benzer yapının, Ramazan bayramı arifesinde esnafın işini olumsuz etkileyeceğini ifade etti.

I M G 20260223 103738

UŞAK BELEDİYESİ YÖNETİCİLERİ, UŞAKSPOR İÇİN BU PANAYIRA İZİN VERDİKLERİNİ ESNAFA AKTARDI

Uşak Tuhafiyeciler ve Manifaturacılar Esnaf Odası Yönetimi, söz konusu yapının geçtiğimiz yıl boyunca yoğun bir şekilde burada kaldığını ve bunun yılda 2 kez olacak şekilde sınırlandırılmasını istediklerini kaydetti. Uşak Belediyesi yöneticileriyle görüştüklerini bildiren Esnaf Odası Yönetimi, buradaki sosyete pazarı benzeri yapıyla Uşakspor’un çeşitli giderlerinin karşılandığına dair bir açıklama yapıldığını belirterek, “Uşakspor’a destek amaçlı geçen yıl burada panayır kurulmuş, fakat bunun devamının gelmemesini istiyoruz. Çünkü geçen yıl 2 bayram arifesinde ve diğer zamanlarda esnafımız mağdur edildi” dedi.

ATAPARK’TAKİ İSKELETLER KURULDU VE SOSYETE PAZARINA BENZER YAPI OLUŞTURULDU

Uşak’ın en işlek noktası olan Atapark’ta geçtiğimiz hafta Ramazanın ilk günü iskeletleri kurulan çadırlar tamamen oluşturuldu ve sosyete pazarına benzer yapı hayata geçirildi. Burada ağırlıklı olarak İzmir Kemeraltı esnafının ürün satışı yapacağı ve Mart sonuna kadar burada oldukları, Uşak Belediyesi yetkililerinden öğrenildi.

Muhabir: BERKAY ÖZYAYLA