Tarım ve Orman Bakanlığı, küçükbaş hayvan varlığını artırmak, kırsal üretimi güçlendirmek, hayvancılıkta sürdürülebilirliği desteklemek, gençler ve kadınların üretime daha fazla katılımı ve meraya dayalı üretimi daha karlı hale getirmek amacıyla “Kırsalda Bereket Küçükbaşa Destek Projesi"nin hayata geçirileceğini daha önce duyurmuştu. Bu proje kapsamında kırsallarda üretimin güçlü desteklerle büyütülmesi amacıyla UTSO tarafından kentteki Kırsal Kalkınma Yatırım Programı bilgilendirme toplantısının merkezi binada gerçekleştirileceğini açıkladı.

TOPLANTI 29 NİSAN’DA YAPILACAK

Kırsal Kalkınma Yatırımları Destekleme Programı kapsamında bilgilendirme toplantısının, 29 Nisan Çarşamba günü saat 14.00’te Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO)’nda gerçekleştirileceği açıklanırken tüm ilgililerin davetli olduğu paylaşımı yapıldı. Bilgilendirme toplantısında yüzde 50 ve yüzde70 hibe oranlarıyla hayata geçirilen projede, yatırım alanlarından başvuru süreçlerine kadar tüm başlıklar ele alınacak. Girişimcilere tarımsal üretimin modernizasyonu ve altyapının güçlendirilmesi amacıyla yüksek oranlı hibe destekleri sunulduğu ifade edilirken, uygulamadan yararlanmak isteyenler için uygulama esaslarına ait bilgiler Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan öğrenilebiliyor.

UYGULAMA ESASLARI TARIM KANUNU’NDA BELİRTİLİYOR

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 18 Nisan 2026 tarihli 5488 sayılı Tarım Kanunu 19’uncu maddesi ve 31 Aralık 2025 tarihli 10802 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı’nda uygulama esasları yer alıyor. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, "Kırsal Kalkınma Desteklerine İlişkin Karar hükümlerine dayanılarak hazırlanan ve 3/4/2026 tarihli ve 33213 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Kırsal Kalkınma Yatırım Programı Çerçevesinde Yapılacak Desteklemeler Hakkında Tebliğ (Tebliğ No: 2026/9)’in 44üncü maddesi gereğince hazırlanmıştır" maddesi yayınlandı. Ayrıca uygulama esasları için tebliğde belirtilen genel uygulama usul esaslarını belirlediği, 'Tebliğde ve uygulama rehberinde yer almayan hususlarda ulusal mevzuat hükümleri ile Genel Müdürlüğün görüş ve talimatları geçerlidir' ibaresine yer verildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ