Kozviran göletinin işletmesini kendisinin yaptığını ve 2019’dan beri burada faaliyetlerinin devam ettiğini aktaran Sukan Köseoğlu, kirasını düzenli olarak ödediğini ve zaman zaman olta balıkçılığı için gelenleri de uyardıklarını belirtti. Uyarılarda göletten çıkılmaması durumunda durumu yetkililere haber vereceklerine dair uyarılar yaptıklarını aktardı.

9009Fa0E E562 4F6B Ad08 E0D08A17Af14

KOZVİRAN GÖLETİ YAKLAŞIK 6 YILDIR BALIK YETİŞTİRİCİLİĞİ İÇİN KİRALIK OLARAK İŞLETİLİYOR

O gün avlanmak için Kozviran göletine gelenleri de uyardıklarını ve sonrasında yetkililere haber verdiklerini anlatan Sukan Köseoğlu, “Ben yaklaşık 6 yıldır Kozviran'da balık üreticiliği yapıyorum ve bu iş için ciddi masraf ediyorum. Balık yavrularını Antalya Kepez'den getiriyorum ve bunların takibini de düzenli olarak yerine getiriyorum. Burada normalde avlanmak yasak ve biz uyarı levhalarımızı da asmıyor değiliz. O gün avlanmaya gelen arkadaşları da uyardık ve buna rağmen istediğiniz yere gidebilirsiniz diye tepkilerle de karşılaştık. Sonrasında durumu yetkililere haber verdik ve gelen ekipler adam başı 4’er bin TL ceza yazmış. Normalde olta sayısı fazlaydı ama 3 kişiye ceza yazılmış ve toplamda 12 bin lira olan cezayı biz değil devletin resmi kurumları yazıyor” dedi.

06F838B1 B824 4C14 8243 F1B29D15F2C5

TABELALARIMIZ DÜZENLİ OLARAK DİKİLİYOR VE ÇOĞU ZAMAN ZARAR VERİLDİĞİ İÇİN BİZ DEĞİŞTİRİYORUZ

Sportif oltacılık yapan kişilere amatör olta balıkçılığı ruhsatı verildiğini ve ruhsatlarında avlanacakları yerlerin açık bir şekilde yazdığını belirten Sukan Köseoğlu, şöyle söyledi: “Bunları bildikleri halde bilmezlikten gelip benim balığımı avlamaya çalışıyorlar. Yumurtlama döneminde ben dahi avlanma ve toplama işlemi yapmıyorum”. Tabelaların düzenli olarak dikildiğini anlatan Sukan Köseoğlu, “Tabelalarımız dikilmiyor diye bir itham var ve tabelalar da dikiyoruz ve onlar kırılıyor ve yokmuş gibi bir hava veriliyor. Sürekli tabela da yaptırıyorum ve yarın öbür gün gidip yine tabela yaptıracağım” ifadesini kullandı.

Köseoğlu, “Resmi olarak olta balıkçılığı yapıyorsan avlanılmaması gereken yerlerin bilinmesi lazım. Benim balığımı avlamaları doğru değil. Her yerde tabela yazmasına gerek yok ve sen zaten nerede avlanman gerektiğini bilmelisin” dedi.

80757Bc0 2E11 4219 8Aa3 0De2C17C67955E751647 D2A7 4304 8488 49356F352Bc3

Muhabir: ZÜLAL ÜNAL