Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kent Konseyi’nin Engelliler Meclisi arasında yapılan protokolle Uşak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin özel eğitim sınıfı ve ekipmanları yenilendi. Özel sınıfın açılışı yapıldı ve açılışa; İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel, Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Hilmi Duymaz, Engelliler Meclisi üyeleri Evren Soysal, Önder Öztürk ve Durmuş Sinan katıldı. Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Kerim Özalp ile Kent Konseyine yeni katılan Nesrin Kundak da katıldı.

A4A2Cda1 5B04 4101 B24E 0252F53Aa683

Uşak Kent Konseyi Başkanı İbrahim Karadedeli, yapılan çalışmanın büyük yarar sağladığını ifade ederek, “Engelliler Meclisimizle birlikte yürüttüğümüz bu proje, sadece bir sınıf düzenlemesi değildir; özel gereksinimli bireylerin eğitim süreçlerine daha güçlü katılım sağlamaları için başlattığımız uzun soluklu bir programdır. Buradaki ilk örneğin tüm Uşak’a yayılmasını hedefliyoruz” dedi.

70Ea8485 6864 4Cac 80Ba B9Aa30D19E62

Açılışta konuşan Uşak İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel, özel eğitimin milli eğitimin en hassas alanlarından biri olduğunu vurgulayarak şu değerlendirmede bulundu: “Bugün burada, özel gereksinimli öğrencilerimiz için çok daha donanımlı ve modern bir eğitim ortamı oluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kent Konseyi ile birlikte başlattığımız bu iş birliği, il genelinde özel eğitim sınıflarının niteliğini artırmaya yönelik kararlı bir adımın ilk örneğidir.”

27B38561 3670 4C0B 9556 2B435F616Cd7

Muhabir: ZÜLAL ÜNAL