Uşak Belediyesi, yaşanan kuraklık nedeniyle 24 Temmuz 2025 Perşembe günü saat 23:00 ile 25 Temmuz 2025 Cuma saat 08:00 arasında su kesintisi uygulanacağını bildirdi. Uşak Belediyesi'nin resmi Instagram hesabı üzerinden yapılan duyuruda, su kesintisinin sabaha kadar devam edeceği ve vatandaşın buna göre hareket etmesi gerektiği aktarıldı.

YAŞANAN KURAKLIK SU KESİNTİLERİNE YOL AÇTI

Uşak Belediyesi, yaşanan kuraklık nedeniyle zor günler geçiriyor ve kentte gündüzleri yapılan su kesintileri gecelere de yayılmaya başladı. Normal şartlarda gündüz vakti yapılan su kesintisi bu geceye de yayıldı ve sabaha kadar vatandaşın sorun yaşamaması için suyunu şimdiden yedeklemesi gerekiyor.

YAZ GÜNÜ BÜYÜK BİR EZİYET HALİNE GELDİ

Su kesintileri yaz gününde büyük eziyet haline gelirken, terleyen ve duş alma gereği duyan vatandaşlar büyük sıkıntılar yaşıyorlar. Uşak'ın geceli gündüzlü susuzluk sınavı kentte bir farkındalığa da yol açmalı. Kentte su kesintileri nedeniyle Murat Dağı'nın suyunun kıymeti de daha iyi anlaşılmış gibi görünüyor.

İZMİR'DE SEBİL ÇEŞMELERİN DAHİ ABONELİĞİ İPTAL EDİLDİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi de susuzluk konusunda büyük sınav veriyor ve susuzluk sorununa karşı en ufak bir detay dahi gözden kaçmıyor. Önceki gün itibariyle park ve bahçelerdeki sebil çeşmelerindeki sular da kesildi ve bu sayede az da olsa tasarruf yapılma yoluna gidildi.

Muhabir: BERKAY ÖZYAYLA