Fuarı ziyaret eden AK Parti Uşak Milletvekili Fahrettin Tuğrul, burada Ege Damla Deri’nin Yönetim Kurulu Başkanı Akif Küplemez, Enes Deri’yi temsil eden Şahin Dursun, SerFa Deri’yi temsil eden Serdar Dursun, Atlas Deri’yi temsil eden Nevzat ve Hüseyin Taşcan ve Çetinkaya Deri işletmesi sahipleri Mehmet ve Metin Çetinkaya’yı ziyaret etti.
Burada yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan AK Parti Uşak Milletvekili Fahrettin Tuğrul, “Türkiye’mizi ve Uşak’ımızı başarıyla temsil eden ve gururlandıran Türk Deri Sanayi firmalarımızı İtalya’nın Milano kentinde düzenlenen “Lineapelle Fuarında” ziyaret ederek, Ülkemize ve Uşak’ımıza kattıkları başarılarından dolayı tebrik ettim. Türk firmalarımızın deri sektöründe bu kadar büyük yere sahip olmaları bizi onurlandırırken, Uşak’ımızın markalarının ve kalitesinin dünyada bilinirliği bizleri fazlasıyla gururlandırdı” dedi.
Tuğrul, “Firmalarımıza ülkemiz ihracatına yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür ediyor, Ülkemizin 500 milyar dolar olan ihracat hedefine ulaşmak yolunda her zaman yanlarında olduğumuzu belirtmek isterim” diye konuştu.
UŞAK’TA DERİ SEKTÖRÜNÜN GENEL DURUMU
Deri sanayinin tespit edilen ilk merkezi Uşak’tır. Tarihi M.Ö. 4000'li yıllara dayanan ve ilkler şehri olarak bilinen Uşak, deri sektöründe de 700-800 yıllık bir geçmişe sahiptir. İlimiz 1960’lardan sonra fabrikalaşma sürecine girmiştir. Asırların verdiği bilgi birikimi ile harmanlanan kalifiye işgücü bugün Uşak ilinin istihdamına önemli ölçüde katkı sağlamaktadır. Türk ve dünya deri sektöründe yaklaşık 800 yıllık bir geçmişe sahip olan Uşak'ta ustalar halen ilk günkü heyecan ve kalite ile deri üretimini devam ettirmektedir. Kentte üretilen deri ürünler doğallıkları ile dünya pazarlarında kendine yer buluyor. Dericilik sektörü üzerine organize sanayi bölgesinin olduğu, doğal kümelenmenin oluştuğu Uşak’ta yıllık yaklaşık 70 bin ton deri işlenmektedir. Kuzu, koyun, keçi ve süt danasından üretilen giysilik, ayakkabılık ve çantalık olarak işlenmiş yüksek kaliteli deriler sektörün hizmetine sunulmaktadır. Uşak Üniversitesi’nin deri, tekstil ve seramik alanında İhtisas Üniversitesi olarak seçilmesi ile sektörün ihtiyacı olan nitelikli işgücünün yetiştirilmesine katkı sağlanacaktır. Yakın tarihte 2 büyük tabakhane eskiten Uşak, üretilen son teknoloji ürünü, yeni sistem makinelerle birlikte kendini yenilemeye devam ediyor. Fabrikalara giren bu makinelerle birlikte üretim kapasitesi ve kalite artıyor. Üreticiler artık deri ile alakalı yeni buluşlar peşinde.
AA