Seçim öncesi üyelerin telefon numaralarının verilmemesine tepki gösteren CHP’nin eski İl Başkanlarından ve Yeni Parti’ye katılan Fuat Yılmaz, telefonlu üye listesinin KVKK yasası gerekçe gösterilerek paylaşılmadığını aktardı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Fuat Yılmaz, “Telefonlu üye listelerinin partililere verilmesi sorun haline getirildi, neymiş, kişisel verilerin korunmasına ilişkin KVKK yasası varmış. Bu nedenle söz konusu listeler sadece aday olup renk alanlara verilecekmiş ve bu yasa on yıl önce çıktı ve yıllardır telefonlu üye listesi her isteyene veriliyordu. Yasa değişti mi, hayır, yasa aynı yasa. Değişen demokrasiyi özümseyememiş kafalar ve cesaret konusu” dedi.
DELEGE SEÇİMİ YÖNETİMİYLE İLGİLİ DEĞERLENDİRMELER YAPTI
Delege seçim sisteminin siyasi partiler yasasına uydurulan bir süreç olduğunu öne süren Fuat Yılmaz, “Seçilen delegeler; daha sonra siyasi partiler yasası uyarınca yapılması zorunlu olan beş ilçemizin kongrelerinde, 2 Ekim’de tüm üyelerin seçtiği ilçe başkanlarını, ilçe yönetimlerini ve altı ilçedeki il delegelerini, hükümet komiserinin de katıldığı altı ilçemizdeki kongrelerde seçecek. Yani bir anlamda üyelerin daha önce yaptığı ilçe başkanı ve delege seçimlerini (atamalarını) onaylayacak ve böylece siyasi partiler yasasına uyum sağlanmış olunacak. İlçe başkanı seçilen kişilerin belirlediği il delegeleri, yapılacak resmi il kongresinde, seçim kurulunca belirlenen hükümet komiseri denetiminde yine üyelerin seçtiği il başkanının belirlediği il yönetimini, disiplin kurulu üyelerini ve kurultay delegelerini belirleyecek/onaylayacak. En son, kurultay delegeleri üyelerin seçtiği genel başkanı, kurultaya giderek seçilen genel başkanın belirlediği PM üyeleri ile YDK üyelerini onaylayacaklar” diye konuştu.
BU SÜREÇ ÇOK KARMAŞIK VE BİLDİĞİMİZ ÇARŞAF LİSTE YÖNTEMİ OLMALI
Sürecin çok karmaşık olduğunu belirten Fuat Yılmaz, bunun yerine daha basit ve çarşaf listeyi baz alan bir yönteme geçilmesini önerdi. Yılmaz, “Sadece ilçe ve il başkanları tüm üyelerce seçilip geri kalan süreç çarşaf liste olarak eski bildiğimiz düzende olsaydı çok daha anlaşılır ve basit bir süreç olabilirdi. Burada acaba yanlış bir değerlendirmem var mı? Bu işleri bilen partili arkadaşlarımız bu yazının eksik ya da yanlışlıklarını yazarsa sevinirim” ifadesini kullandı.





