Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, kentteki kültür ve turizm bazında yapılan çalışmalarla ilgili bir değerlendirme yaptı. Kentin turizmde iyi bir noktaya gelmesini hedeflediklerini belirten Dr. Turan Ergün, bunu yaparken kaynakları verimli bir şekilde kullanma yolunu seçtiklerini ifade etti. Geçtiğimiz günlerde yerinde inceleme yaptığı Karahallı Clandras Köprüsü’nün bulunduğu bölgedeki ahşap yürüyüş yolu hakkında konuşan Vali Dr. Turan Ergün, “Bu proje az daha iptal ediliyordu. Geldiğimde ZEKA’daki toplantıda bunun hemen iptal olmamasını istedim ve projeyi arkadaşlarıma bir kez daha incelettim. Güzel bir çalışmaydı ve uygulanmaması ilimiz için kayıp olur diye düşündük” dedi.

Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, kentteki kültür ve turizm bazındaki çalışmalarla ilgili değerlendirme yaptı. Kentte faaliyet gösteren yaygın ve yerel gazetecilerle yaptığı toplantıda, kültür ve turizm bazındaki çalışmalarla ilgili bir sunum yaptıran Vali Dr. Turan Ergün, çalışmalarla ilgili verilerin paylaşılmasını istedi. Uşak Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Ceylan, kentteki kültür ve turizm yatırımları hakkında bilgi verdi. Ceylan, “Uşak Kültür Rotası projesini oluşturduk ve bu proje kapsamında köylerdeki okullara ve üniversite öğrencilerine ulaşıyoruz. Köylerdeki çocukların her birinin tiyatro oyunu izlemesini sağlıyoruz. Ardından çizgilerle Uşak çalışmasını yaptırıyoruz.  Buradaki çalışmamızın da amacı ilimizdeki vatandaşlara kültürel potansiyelimizi anlatmak. Aynı zamanda çocuklarımızın saç tıraşlarına yapıyoruz. Burada köy muhtarımız ve yaşlı amcalarımızı tıraş ederek ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Uşak Kültür Rotası kapsamında 286 üniversite öğrencisine Baltalı göleti, Ulubey kanyonu ve diğer güzelliklerimizi tanıtıyoruz. Bu gezilere KYK birinci sınıf öğrencilerimize anlatmak. Buradaki öğrencilerimizi gönüllü tanıtım elçisi haline getirmek ve KYK’daki boşta kalan kontenjanları kullanma yoluna gidiyoruz” dedi.

“Sevgi evleri, Huzurevi ve rehabilitasyon merkezlerine de kitap bağışlıyoruz. Tiyatro etkinliklerini hastanede de yapacağız. Tiyatro etkinliklerini devam ettireceğiz. Bir senaryo çerçevesinde çocukların şehri tanımalarını sağlayacağız” diyen Sabri Ceylan, şöyle konuştu: “Çocuklara hediyeler veriyoruz ve bu sayede Uşak’ın kültürel ve arkeolojik değerlerini anlatıyoruz. Şehir rehberi yaptık ve burada bir misafirin kimseye bir şey sormadan gezmesi mümkün. Kültür rotaları oluşturuldu ve tüm cep telefonlarıyla bu işlemleri yapabiliyorlar.  Kütür Turizm ve BM tarafından finansmanı karşılanıyor. Türkiye’de ilk defa tarım kütüphanesi açıyoruz ve 2 hafta içinde bakanlığımız, tüm Türkiye’de bir AGRO Kütüphane açılacak ve bu örnek olacak. Uşak ilinin Banaz ilçesinde kurulan Türkiye’nin ilk tarım kütüphanesinin açılışı, 7 Kasım’da, ilk ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik Ekmeğin Hikayesi, Kuş Yuvası Boyama ve Tohum Bombası atölyelerinin de yer aldığı bir etkinlikte kutlandı. Banaz İlçe Halk Kütüphanesi’nin ev sahipliği yaptığı girişim, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ile Kütüp-Anne Platformu ortaklığıyla hizmete açıldı” diye konuştu.

UŞAK VALİSİ: İPTAL EDİLECEK PROJESİ SON DAKİKA KURTARDIK

Uşak Valisi Dr. Turan Ergün de, kentin kendi imkanları dahilinde ve merkezi bütçeden de azami ölçüde destek talep ederek, kültürel ve sanatsal faaliyetlere yer verdiğini ifade etti. 1 milyon 600 bin TL’lik bir bütçeyi bu yıl kültür ve turizm hizmetlerine ayırdıklarını ifade eden Vali Dr. Turan Ergün, kentteki arkeolojik kazıların devam ettiğini, Blaundus ve Sebaste antik kentlerinden çıkacak tüm eserleri özenle koruyacaklarını ifade etti. Uşak’ın tanıtımı için yaklaşık 300 metrelik Clandras köprüsü tahta yürüyüş yolu projesine önem verdiklerini ifade eden Vali Turan Ergün, söz konusu projenin son anda iptal edilmekten kurtarıldığını belirtti. Vali Ergün, “Bu proje az daha iptal ediliyordu. Geldiğimde ZEKA’daki toplantıda bunun hemen iptal olmamasını istedim ve projeyi arkadaşlarıma bir kez daha incelettim. Güzel bir çalışmaydı ve uygulanmaması ilimiz için kayıp olur diye düşündük. Bu çalışma tamamlandığında, ilimizin doğal ve tarihi bir güzelliği daha fazla ziyaretçi çekecek ve ayrı bir anlam kazanacak. Ben gittim çalışmaları yerinde inceledim ve arkadaşlarımızın özenle çalıştığını yerinde gördüm. Böyle değerlere ve çalışmalara sahip çıkmamız lazım” dedi.

Öte yandan Vali Dr. Turan Ergün, kentte göreve başladığı ilk günlerde bu projeyle ilgili çalışmaları yerinde incelemişti. Uşak Valiliği tarafından hazırlanan ve Zafer Kalkınma Ajansı’nca desteklenen “Doğa, Tarih Bir Arada; Karahallı’da” projesi kapsamında sahip olduğumuz tarihi ve doğal güzellikleri en iyi şekilde turizme kazandırmak üzere yapımına başlanan Clandıras tarihi su kemerinin 300 metrelik ahşap yürüyüş yolu ile ayrı bir boyut kazanacağı belirtildi. Vali Ergün, o dönemde yaptığı açıklamada da şu ifadeleri kullanmıştı: “Doğa, Tarih Bir Arada; Karahallı’da Projesi, Zafer Kalkınma Ajansı’nın TAGDEP (Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Destek Programı) kapsamında desteklenmektedir. Proje kapsamında Bakırali Köprüsü’nden Pepuza Tarihi Manastırı ve Pepuza Antik Kentini de içine alacak şekilde Clandıras Su Kemeri’ne kadar olan bölgede yürüyüş parkurları ve parkurlar üzerinde dinlenme alanları, seyir terasları, tabelalar vb. eklentiler yapılacaktır”.

Editör: TE Bilişim