Uşak Belediyesi’nin Genç Kuşak Fest ve Moda Fest’ten sonra hayata geçirdiği Gurbetçi Festivali, 35 dereceyi bulan hava sıcaklığına rağmen yoğun bir katılımla başladı. Renkli görüntülere ev sahipliği yapan program birçok özel konuğu da ağırladı. Model araç ve motorlarla kent merkezinden Yeşil Karaağaç Mesire Alanı’na kadar düzenlenen kortejin ardından, yeşilin ve mavinin buluştuğu bölgede açılış programı düzenlendi. Daha önce geniş kapsamlı iki festivale imza atan Uşak Belediyesi’nin yaz döneminde gerçekleştirdiği ve 7 Ağustos Pazar gününe kadar sürecek üçüncü festivalde birçok sürpriz isim de yer aldı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki’nin ve beraberinde şehir dışından gelen çok sayıda belediye başkanı ile milletvekilinin katılım sağladığı programa, Uşak’tan ise; AK Parti Milletvekilleri Mehmet Altay ile İsmail Güneş, Belediye Başkanı Mehmet Çakın, AK Parti İl Başkanı Fahrettin Tuğrul, protokol üyeleri ve her yaştan vatandaş katılım sağladı. Alanda bir konuşma yapan Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, eskiden Türkiye’nin borç peşinde koştuğuna şimdiyse güç dengesinin önemli bir parçası olduğuna işaret etti.
Türkiye’nin önünün açık olduğuna vurgu yapan Özhaseki, “Biz büyüyen bir milletiz. Daha çok güzel işler yapan bir milletiz. Başımızda Cumhurbaşkanımız önderliğinde çok çalışan, gayretli, dirayetli bir ekibimiz var. İnşallah gelecek günler hepimiz için daha iyi olacak.” diyerek, birlik ve beraberlik içerisinde yapılan çalışmalarla ülkenin güç kazandığına değindi.Yaptıkları ziyaretlere ve anketlere işaret eden Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki, “Mehmet beyi de zamanında biz işinden gücünden koparıp getirdik. Anketlerde herkes diyor ki, Mehmet başkan güvenilir insan. Allah'tan korkar, kul hakkında riayet eder, yetim malına elini uzatmaz. Hakikatten anketlerde bunu görüyoruz ama arkadaşımızın da işe gelirken kendi özel arabasıyla gelmesi bile takdire değer. Allah kendinden razı olsun.” dedi.

ÇAKIN: “GURBETÇİ VATANDAŞLARIMIZ İSTEDİ, BİZ DE YAPTIK”
“Geçtiğimiz süreçte iki güzel festivali hayata geçirmiştik. Gurbetteki hemşehrilerimiz, Uşak’a gelecekleri dönemde kendileri için de bir etkinlik olmasına yönelik taleplerini iletti. Bizler de onların bu talebiyle yola çıktık.” diyen Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın konuşmasına şöyle devam etti:
“Yeşil Karaağaç Gölü’nü de kapsayan 450 bin metrekare büyüklüğündeki bu alanda bir rekreasyon çalışması başlatmıştık. Bu çalışmanın ilk etabı olan mesire alanı tamamlandı ve bu festival bir yandan onun açılışı anlamına da geliyor. Hem vatandaşlarımıza sosyal bir alan kazandırmaktan hem de memleket hasreti çeken gurbetçilerimizi böyle renkli etkinliklerle ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz. Festivalimizin doğayla iç içe olmasını arzu ettik ve dört gün boyunca birbirinden özel etkinliklerle burada olacağız.” diye konuştu.

BAĞLARI GÜÇLENDİRECEK ADIMLAR GELİYOR
Yurt dışında yaşayan gençlerin milli ve manevi değerlerine bağlı yetişmesi, onlarla olan bağların güçlendirilmesi hedefiyle çalıştıklarını paylaşan Çakın, “İnşallah bundan sonraki yıllarda hemşeri bağlarımızı daha da güçlendirerek, gençlerimizin, özellikle yurt dışında yaşayan gençlerimizin, çocuklarımızın memleketlerini unutmaması, milli manevi değerlerinden uzaklaşmaması için yerel yönetim olarak da üzerimize düşen görevler olduğunun farkındayız. Bunları yerine getirmek için de inşallah başlangıcını yapmış olduğumuz bu festivalle beraber birçok yurt dışında yaşayan gencimizle Uşak'taki yaşayan gençlerimizi bir araya getirecek projeleri hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Bu konudaki çalışmalarımızı da başlatmış durumdayız." ifadelerini paylaştı.

ETKİNLİKLER GECE DE DEVAM ETTİ
Açılış programının ardından çocuklara yönelik uçurtma şenliği gerçekleştirildi. Daha sonra göl üzerinde Flyboard gösterisi ve oluşturulan alanda cirit maçı yapıldı. Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan da ata binerek cirit müsabakasına dahil oldu, keyifli görüntüler ortaya çıktı. Fidan dikim etkinliği ile devam eden program, akşam saatlerinde başlayan Altan Show, Rafadan Tayfa Müzikali, Uşak Zeybekleri Halk Oyunu gösterisi ile sürdü. Final ise Uşak Kent Orkestrası’ndan geldi. Birbirinden güzel eserlere ses olan orkestra izleyenleri büyüledi. BERKAY ÖZYAYLA

Editör: TE Bilişim