Uşak’ta daha önce piknik alanı olarak kullanılan ve ekonomik ömrünü tamamladığı için yenilenen Karaağaç Göleti’nin çevresi yeni bir yaşam alanına dönüştü. Karaağaç Göleti olarak adlandırılan ve yaklaşık 453 bin metrekarelik alanda, çevre düzenlemesi yapıldığını belirten Uşak Belediye Başkanı Çakın, bu alanın Uşak’ta ciddi bir eksikliği gidereceğini söyledi.

BERKAY ÖZYAYLA/ Uşak Belediyesi, Yeşil Karaağaç’ta yaptığı düzenlemelerle, vatandaşa haftanın hemen her günü zaman geçirebileceği, temiz hava ve gölet manzaralı bir mesire alanı kazandırdı. Karaağaç Göleti olarak adlandırılan ve yaklaşık 453 bin metrekarelik alanda, çevre düzenlemesi yapıldı.
Vatandaşın piknik yapacağı 60 kamelyanın yer aldığı bir alan kuruldu. Piknik alanı; survivor parkuru ve çocuk oyun parkı, seyir terası ve hatıra fotoğrafı çekimi alanıyla zenginleştirildi. Bölgede balık tutmayı sevenler için de kamp ve karavan alanı kuruluyor. At çiftliği ve kır lokantasının inşa edileceği Yeşil Karaağaç mesire alanı önümüzdeki günlerde daha fazla ilgi çekecek.
Karaağaç mesire alanında, ayrıca bir konser ve etkinlik alanı kurulduğunu belirten Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, “İlimizin güzide bir mekanı olan Karaağaç Göletine, yatırım yaparak bu alanın daha da gelişmesini sağlıyoruz. Burada yıllar önce kurulmuş bir piknik ve mesire alanı vardı ve zaman içinde ekonomik ömrünü yitirdi. Bizler 31 Mart 2019 seçimlerinde, aday olduğumuz dönemde Karaağaç Göletinin çevresiyle ilgili bir proje hazırladık ve bunu yatırım planlarımıza aldık. Fakat pandemi nedeniyle projemizin hayata geçmesi biraz daha geç oldu. Buraya 60 kamelyanın yer aldığı bir piknik alanı kurduk ve yakın bir zamanda at çiftliğimizi de buraya taşıyacağız. Survavior ve diğer etkinliklerle keyifli zaman geçiren çocuklarımız, at çiftliğimizin kurulumuyla burada ata binmeyi öğrenecekler ve keyifli anlar yaşayacaklar” dedi.

Bölgede bir çadır ve karavan kampı alanı kurulacağını dile getiren Çakın, “Burada sportif olta balıkçılığı yaygın olarak yapılıyor. Balık avlamayı bir hobi gibi görenler, buraya oltalarıyla geliyorlar ve zaman geçiriyorlar. Bazen gece kalma durumları ortaya çıkabiliyor ve bunun için de bir çadır ve karavan kampı alanı kuruyoruz. Bölgede, güvenli bir şekilde kamp yapılabilir hale gelecek ve burada konaklayacakların günlük ihtiyaçlarını karşılamaları için de gereken yatırımlarımız yapılacak” diye konuştu.

KARAAĞAÇ PROJESİ HALKIN İSTEĞİYLE YAPILDI

Karaağaç göletini çepeçevre saran proje kapsamında, piknik ve dinlenme alanları, sosyal tesis, bisiklet yolu, olta balıkçılığı ve seyir teraslarının yer aldığını kaydeden Mehmet Çakın, “Uşak’ın ihtiyaçlarını baz alarak projelerimizi oluşturduk ve bunların başında Karaağaç Göleti geldi. Hafta sonları vatandaşımız için alternatif ve doğal bir mekanın eksikliğinin bulunduğunu gördük ve ilimizin sağlık ve doğa turizmi potansiyelinin ortaya çıkması için projemizi geliştirdik. Karaağaç’taki projemizi halkımızın talep ve beklentileri doğrultusunda oluşturduk. Çünkü bu bölgemizle ilgili vatandaşımızın uzun zamandan beri çevre ve diğer bazda düzenlemeler yapılmasına dair talepleri vardı. Ayrıca ailece kamp yapmak isteyenler için ilimizde uygun bir alan yok ve bu konuda bir ilke de imza atacağız. Hafta sonları kent merkezinde sıkılanlar, burada oluşturacağımız alanda çadırlarını kuracaklar ve ekstra bir maliyet olmadan doğayla iç içe bir hafta sonu tatili imkanı bulacaklar” dedi.

“Buraya tuvalet, market, restoran, mescit ve vatandaşın günlük ihtiyaçlarını düşünerek sosyal donatılar inşa ettik” diyen Mehmet Çakın, şöyle konuştu: “Tüm bu çalışmaları yaparken, bölgemizin doğasını bozmadık. Ayrıca termal kaynaklara yakın olan bu bölgemizde sağlık turizminin önü açılacak. Buradaki doğal güzellik ve bol oksijenin tanıtımını yaparak, ilimize daha turist çekeceğiz. Söz konusu projeyle yeni iş imkanları da kendiliğinden ortaya çıkacak.”

Editör: TE Bilişim