Emekli olan Akdağ vakit geçirmek ve arkadaşlarıyla görüşmek için geldiği kahvehanede bir yandan arkadaşlarıyla hasbihal ederken bir yanda da ticaret yapıyor. 
Evde kalmanın sıkıcı olduğunu ifade eden Akdağ 40 yıldır tespih sattığını hatırlattı, Akdağ tespih sevgisinin nasıl başladığını ise şu şekilde anlattı: “ Ben Uşak Belediyesinde çalışıyordum,  işe gelip giderken Ulu caminin önünde tespih satan arkadaşları devamlı ziyaret eder onlardan tespihler hakkında bilgi alırdım. Böyle gelip giderken tespih merakı ve sevgisi başladı. Emekli olduktan sonra da boş zamanlarımı değerlendirmek için bana meşgale oldu.”

Whatsapp Image 2024 05 11 At 18.13.00 (1)
Tezgahında tespihler, ikinci el ve sıfır kol saatleri, tespih ipi, çakılar gibi malzemeler bulunduran Akdağ saat pili de değiştiriyor. Elindeki en pahalı tespihlerin 1500  ile 3 bin  lira arasında olduğunu ifade eden Akdağ bu tespihlerin, Oltu, kehribar ve ateş olarak bilindiğini söyledi. 
ARABA PARASINA SATILAN TESPİHLER VAR 

Whatsapp Image 2024 05 11 At 18.13.00
Kehribar maddesinden yapılan tespihlerin piyasada en çok tercih edilen tespihler arasında olduğunu ve bazılarının bir araba parasına alıcı bulduğunu ifade eden Akdağ bu tespihlerin neden bu kadar pahalı olduğunu şu şekilde anlattı; “ Bunlar çağlar öncesinde çam ağaçlarından sızmış reçinelerin taşıllaşmasıyla oluşmuş, süs eşyası yapımında kullanılan, açık sarıdan kızıla değin türlü renklerde olabilen, kolay kırılabilen, bir yere hızlıca sürtülüp hafif cisimlere yaklaştırıldığında onları ken dine çeken, yarı saydam bir madde olan kehribardan yapılıyor. Doğal, öyle plastik vb. gibi yapay değildir, çektikçe parlar. Osmanlı kehribarı şu anda bir araba fiyatına satılır tabi bulabilirsen, şimdiler o kadar değil.” 
 

Muhabir: HALİL ASLAN