Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, son dönemlerde ekili arazilerde yaygın olarak görülen ekin kambur böceğiyle ilgili hububat üreticilerini uyardı.
Bir diğer adı Zabrus olan ekin kambur böceğine karşı üreticilerin tarlalarını düzenli olarak kontrol etmesini isteyen Uşak İl Tarım ve Orman Müdürü Serkan Bilir, ilgili zirai ilaçların temin edilerek ilaçlama yapılmasını istedi. Bilir, yüzey ilaçlaması yapılmaması durumunda ciddi ürün kayıplarının yaşanacağını ve bunun üreticiyi mağdur edeceğini bildirdi.

Bilir, “Ekiplerimiz sahada yaptıkları incelemede ve çiftçilerimizden gelen geri dönüşler ışığında, ekin kambur böceğinin yaygınlaştığını tespit ettiler. Üreticimizi bu konuda bilgilendirdik ve yüzey ilaçlamasının yapılmasını tavsiye ettik. Ekin kambur böceğine karşı şimdi önlem alınırsa, önümüzdeki hasat döneminde oluşacak ürün kayıplarının önüne geçerler ve tüm üreticilerimizin bu uyarılarımızı dikkate almasını istiyoruz” dedi.

Öte yandan çiftçiler, ilgili ilaçları zirai ilaç satışı yapılan işletmelerden veya ilgili kurumlardan temin edebiliyorlar. Çiftçilerin bugün ilaçlama yapmaması durumunda, ciddi zararlar çekeceği ve bunun için uyarıları mutlaka dikkate almaları da ziraat mühendisleri tarafından tavsiye ediliyor.






