Mıdık, yaptğı açıklamada, Açıköğretim sisteminde öğrenim görmenin diğer bir yolunda  İkinci Üniversite olduğunu söyledi. Bu kapsamda herhangi bir örgün önlisans programı öğrencisi veya mezunlarının İkinci Üniversite kapsamında önlisans programlarından  herhangi birine sınavsız ve şartsız ; yine herhangi bir örgün lisans programı öğrencisi veya mezunları ise ikinci üniversite kapsamında diledikleri herhangi bir önlisans yada lisans programlarından birine sınavsız ve şartsız olarak kayıt yaptırabileceğini hatırlattı. Ayrıca Anadolu Üniversitesi Açıköğretim önlisans programlarından mezun olanlar istedikleri taktirde herhangi bir önlisans programına; lisans programlarından mezun olanlar ise önlisans veya lisans programlarından birine sınavsız ve şartsız olarak kayıt yaptırabilecek.

Mıdık konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “İkinci Üniversite kapsamında 2022-2023 öğretim yılında Açıköğretim 21 lisans ve 39 önlisans  programlarına öğrenci kabul edilmekte olup, sözkonusu programlara kayıtlar, internet ortamında çevrimiçi (online) olarak 17 Ekim 2022 Pazartesi günü sonuna kadar (23.50) alınmaya devam edecektir. İkinci Üniversite programlarına çevrimiçi (online) başvuru ve kayıt işlemleri ile ilgili bilgilere “ikinciuniversite.anadolu.edu.tr” web adresinden erişilebilecektir.

Basılı kitaplarını dijitale taşıyan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi, Anadolum e-kampüs Öğrenme Yönetim sistemiyle öğrencilerine diledikleri yerde ve diledikleri zamanda cihazla öğrenimlerini sürdürme olanağı tanımaktadır. Öğrenciler cep telefonu, tablet yada bilgisayar ile e-kampüs platformunda video, örnek soru, pdf, canlı ders, alıştırmalar, konu özetleri, ünite, deneme sınavları gibi farklı öğrenme malzemeleri ile kendi öğrenme tarzıyla ve hızında derslerine hazırlanabilmektedirler. İkinci Üniversite kapsamında kariyerini geliştirmek isteyen tüm öğrenci adaylarımıza önemle duyurulur.”

Editör: TE Bilişim