Yıllardır kent konseyini yakından takip ettiğini belirten Kozak bu yıl aday olmaya karar verdiğini söyledi. Kozak neden aday olduğunu ise şu şekilde anlattı: “ Bizim Eşme’deki evimizin tam karşısında bir musluk vardı ve annem benim çocukluğumda oraya devamlı su götürürdü. Şimdi o musluğu kaldırdılar ama Eşme ile Kula arasında bir tana hale su musluğu var. Buradan şunu anlatmak istiyorum biz her zaman bila bedel insanların iyiliği için çalışıyoruz, insanların iyiliği için çalışanların sesi olabileceğini düşündüm. Yani Uşak’ta 250 dernek 21 tane muhtarımız varsa diğer  spor kulüpleri, cami dernekleri varsa ben bunların dert ve sıkıntılarını başta Sayın Valimiz Funda Kocabıyık Belediye Başkanımıza yani mülki idare amirlerine daha iyi aktarırım diye düşünüyorum.” Dedi.

“DEZAVANTAJLI KESİMİN SESİ OLMAK İSTİYORUM”

Aday olduktan sonra Uşak’ta çeşitli ziyaretlerde bulunduğunu, bu ziyaretlerde istişareler yaptığını anlatan Kozak bu ziyaretlerden çıkardığı sonuca göre  Uşak’ın Aybey Mahallesi gibi bölgelerinde şehrin güney kısmına nazaran dezavantajlı bir kesimin yaşadığını ileri sürdü. Kozak, bu dezavantajlı kesimin sesi olmak için aday olduğunu vurguladı.

“BÜTÜN BAŞKAN ADAYLARI AÇIKLAMASINI KENT KONSEYİNDE YAPSIN”

Kent Konseyi Başkanı Cemil Cevher ‘de yaptığı konuşmada toplantıya katılan yerel basın mensuplarına teşekkür etti. Kapılarının herkese açık olduğunu söyleyen Cevher: “ Bizim kent konseyi oluşumda bir sloganımız vardı ‘Uşak el ele’ diye,  tüm başkan adaylarımızın burada açıklama yapmasını gönülden istiyorum. Çünkü Kent konseyinin önemini yerel basın üzerinden Uşak halkına anlatmalıyız. Bir de ş bazı sorular aldık, Kent Konseyi ne iş yapar?  diye. Kent konseyi gerçekten gönüllülük esasına göre çalışmalarını gerçekleştiren bir kurum.  Biz kent konseyine temsilci  göndermesi için 600’e yakın kuruma davetiye gönderdik. Bu kurumların tamamından temsilci bekliyoruz. Ayın 25’ine kadar süremiz var yeni seçilen başkan nasıl takdir eder bilmiyorum ama meclis oluşturmak için bu 600 kuruma davetiye gönderilmeli,  bütün bu kuruluşların bu meclislere temsilci göndermesini istiyorum, çünkü kent konseyinde faaliyet gösteren gönüllü sayımız ne kadar çok olursa konseyimiz o kadar başarılı olacaktır.  Yeni aday arkadaşlarımızın tamamına başarılar diliyorum. Şimdiden kim kazanırsa hayırlı uğurlu olsun, çalışmalarına destek olalım.

HABER  / BAYRAM KELEŞ

Editör: TE Bilişim