Atatürk Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nin karşısında bulunan süper marketin çatısına yapılan ve ofis olarak kullanılması planlanan binanın kaçak inşaatı, Uşak Belediyesi’ne bağlı İmar İşleri Müdürlüğü ekiplerince durduruldu. Vatandaşın kafasındaki “Cezayı öder ve binayı dikerler mi?” sorusuna yanıt veren bir yetkili, “Burada inşaat direk durduruldu ve bu çelik malzemelerin sökülmesi için süre verildi. Eğer bu sağlanmazsa bu sefer konu adli makamlara intikal edecek ve burada yapılaşmaya hiçbir şekilde izin verilmeyecek. Vatandaşımızın içi rahat olsun. Cezayı yatırıp buraya bina dikme gibi bir durum söz konusu olmayacak” dedi.

Atatürk Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nin karşısında bulunan süper marketin çatısına yapılan ve ofis olarak kullanılması planlanan binanın kaçak inşaatı, Uşak Belediyesi’ne bağlı İmar İşleri Müdürlüğü ekiplerince durduruldu. Yaklaşık 500 metrekarelik bir alanda yapılması planlanan ve çelik konstrüksiyon malzemeyle inşa edilen binayla ilgili yapım aşaması, Uşak Belediyesi’nin inşaatı mühürlemesiyle sonlandırıldı. Uşaklı vatandaşlar ise “Buraya ceza ödenir ve inşaat devam eder” şeklinde bir düşünceye kapıldı. Okurlarımızdan gelen bu sorular üzerine Uşak Belediyesi’ndeki bir yetkili ile konuyu detaylıca görüştük. Bize yapılan açıklamada, “Burada yapılmış ve sonradan ceza yazılmış bir inşaat yok. Bu inşaat daha yapım başladığı anda durdurulmuş ve devam etmesi durumunda izin verilmez. Ayrıca apartman sakinleri de bu inşaatı istemediklerine dair imza topladılar ve bunu bize bildirecekler” dedi.

UŞAK’TA MARKET ÜSTÜNE VE İKİ APARTMAN ARASINA BİNA

Uşak’ta Ata Park’ın bulunduğu bölgede faaliyet gösteren bir süper marketin çatısına ofis tipi bina hiçbir izin ve olur olmadan yapılmaya başlandı. 29 Ekim Cuma Günü yapıldığı, Uşak Belediyesi İmar Müdürlüğü ekiplerince tespit edilen ve ceza kesimi için önceki Pazartesi günü beklenen çalışmayla, imardaki ekiplerin mesaiye başlar başlamaz mühürlemesiyle sonlandı. Normalde ofis tipi olarak düşünülen ve birkaç bölmeden oluşacağı tahmin edilen ofislerin kimler tarafından kullanılacağının da çok karışık bir hal aldığı görüldü. Buradaki yapının apartmanların yan cephesindeki bazı kat maliklerinin odalarının camlarını kapattığı ve bunun yapımı durumunda, benzer şekilde olan 2 alana daha kaçak inşaatın önünün açılacağı düşüncesi hakim oldu. Bunun üzerine Uşak Belediyesi İmar Müdürlüğü’nün kaçak inşaatlardan sorumlu birimi personeli, inşaatı durdurdu ve işlem yaptı. İnşaat alanına komple şerit çekildi ve mühürleme işlemi yapıldı.

VATANDAŞIN SORUSU: CEZAYI ÖDERLER BİNAYI YAPAR MI?

 Olayla ilgili haberlerin ardından vatandaşta bu alandaki binayla ilgili cezanın ödeneceğini ve binanın da ceza ödendiği için yapılacağına dair paylaşımlarda bulundu. Vatandaşın bu kaygısıyla ilgili Uşak Belediyesi’nden bir yetkili ile görüştük ve bunun mümkün olup olmayacağını sorduk. Aynı yetkili, böyle bir durumun daha önce cam balkon şeklinde yapılan çıkmalar için geçerli olduğunu belirtti. Fakat buradaki durumun çok farklı olduğunu belirten yetkili bir isim, “Vatandaş, Atapark’ın çevresindeki cam balkon tipi alanlarla ilgili durumun burada da olacağını düşünüyor. Şöyle baktığınız zaman binaların hemen hepsindeki cam balkonların hiçbiri projede yer almıyor ve konutlardaki cam balkon tipi yapılanmalar da bu bakımdan kaçak olarak nitelendiriliyor. Belediye burada vatandaşa eziyet olmasın diye işlem yapmıyor. Fakat market üzerine son yapılan binanın cam balkon tipi yapılanmalarla bir alakası yok. Burada inşaat direk durduruldu ve bu çelik malzemelerin sökülmesi için süre verildi. Eğer bu sağlanmazsa bu sefer konu adli makamlara intikal edecek ve burada yapılaşmaya hiçbir şekilde izin verilmeyecek. Vatandaşımızın içi rahat olsun. Cezayı yatırıp buraya bina dikme gibi bir durum söz konusu olmayacak” dedi.

APARTMAN SAKİNLERİ BİZE İMZALARI GETİRECEK

Söz konusu yapının bulunduğu alandaki apartman sakinlerinin de bu çalışmaya karşı olduğunu belirten yetkili isim, “Binadaki kat malikleri de haklılar çünkü, buradaki inşaat bir çok vatandaşın camının önünü kapatıyor. Bunu da geçtim belki vatandaş ofis tipi yapılanmadaki giriş, çıkış ve diğer durumlardan rahatsız olacak. Bu yapının hiçbir hakkaniyetli bir yanı olmayacak. Apartman sakinleri de zaten imza toplamışlar ve imzaları belediyemize teslim edecekler. Bu konu haber olduğu için değil, hiçbir kurala uymadığı için işlem yapıldı” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim