BİK Denizli Şube Müdürü İdris Cirit, Denizli Şube Müdürlüğü çalışanları ile Uşak ili merkez ve ilçe gazete temsilcilerinin katıldığı toplantıda BİK Kurumsal İletişim Müdürü Türker Çeltik, katılımcılara dijitalleşme ve sosyal medya yönetimi hakkında bilgi verdi.

Online eğitimde, dijitalleşme ve sosyal medyanın önemine değinilerek gazetelerin, yazılı basında olduğu gibi dijital mecrada da yer almaları gerektiği ve bunun içinde teknolojik yeniliklere hızla adapte olmaları gerektiğine vurgu yapıldı.

Yerel gazetelere internet haberciliği konusunda tüyolar veren Çeltik, ilk olarak gazete web sayfalarının sürekli ve anlık olarak güncellenmesi gerektiğini belirtti. Bununla birlikte arama motorlarının “haberler” bölümünde yer almanın, web sitesine trafik çekebilme bakımından etkili olacağını belirten Çeltik, gazetelerin web tasarımlarının da muhakkak mobil uyumlu olması gerektiğinin altını çizdi.

Dijitalleşmenin kaçınılmaz bir son olduğuna değinen Türker Çeltik, gazetelerin web sayfalarına gerekli yatırımı yapmaları ve emek harcamaları neticesinde dijital ortamda var olmanın ötesinde pozitif yönlü kazanımlar elde etmesinin mümkün olacağını belirtti.

İnternetin dünya üzerinde her alana ulaşabildiği günümüzde, yazılı basının teknolojik gelişmelerle paralel ilerlemesinin önemli olduğunun vurgulandığı toplantıda web sitelerinin arama motorları optimizasyonunun yapılmasının bir gereklilik olduğu, site haritalama ve anahtar kelime çalışmalarının yapılması gerekliliği, sosyal medyanın sağlandığı trafikten yararlanılması ve internet mecrasına özel içeriklerin üretilmesinin farkındalık oluşturmak için önemli bir fırsat oluşturacağının öneminin katılımcılara aktarıldığı online toplantı, gazete temsilcilerinin konuya ilişkin görüşleri ve internet ortamında karşılaştıkları sorunlar ile bunlara yönelik üretilebilecek çözüm önerilerinin görüşülmesiyle son buldu.

Editör: TE Bilişim