Muratbey Uşak Fabrikası Müşteri İlişkileri Sorumlusu Gıda Mühendisi Nilüfer Akça konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada Muratbey Burgu Peynirinin patentinin kendilerinde olduğunu ve rakip firmalarla bu anlamda mücadele ettiklerini söyledi. Bazı markalarla hukuk mücadelesine girdiklerini ve bu markaların burgu peynirlerini piyasadan toplatma kararı aldırdıklarını söyleyen Akça bu markaların kendileri hakkında karalama kampanyası başlattığını iddia etti

Medyada dolaşan İstanbul İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne ait  yazının bu maksatla ifşa edildiğini yazının kendilerinde bile olmadığını belirten Akça  12 Haziran 2018 tarihli ve 28693 sayılı  Resmi Gazete’de yayınlanan Türk Gıda Kodeksi’nin 8. maddesinde Natamisin maddesinin yarı yumuşak peynirlerin yüzey uygulamalarında kullanılabileceği açıkça yazıldığını hatırlattı.  Akça  bu maddeyi ürünlerinde değil  sadece üretim sonunda makine sterilizasyonu için kullandıklarını vurguladı. Bahse konu partide Natamisin maddesinin bulunmasının mekanik parçalardan kaynaklanan çapraz bulaşma nedeniyle meydana geldiğini söyleyen Akça  ;" Firma olarak katkısız peynir üretiyoruz. Ürünlerimizde Natamisin maddesinin olmadığını deklare ettik. Yani ürün paketinin üstündeki içerik kısmında Natamisin yazmadığı için böyle bir uyarıya maruz kaldık.  Bahse konu ürünler toplatıldı ve aynı hatanın bir daha yaşanmaması için gerekli önlemler alındı. Ürünlerimizde kesinlikle bu maddeyi kullanmıyoruz, doğal üretim yapıyoruz yani sadece yeteri kadar tuz kullanıyoruz" şeklinde konuştu"

Muratbey’in buluşu Burgu peyniri  Dünya Süt Ürünleri İnovasyon Ödülleri 2018’de en iyi peynir ödülünü almıştı.

 Dünya çapındaki başarılarına ve ödüllerine bir yenisini daha ekleyen Muratbey’in Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol konuyla ilgili olarak şu açıklama yaptı ; “Muratbey olarak kendi alanında ve dünya çapında tek olan kaliteli, lezzetli ve inovatif ürünlerimizi dünya pazarlarıyla buluşturmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Kendi icadımız olan ve Türkiye’de Burgu Peynir olarak sunduğumuz ürünümüzü dünyaya Helix markasıyla lanse ettik ve birçok ailenin sofrasına lezzet kattık. Bu yenilikçi ürünümüz ile süt sektörünün dünya çapında itibarı yüksek organizasyonlarından biri olan“Dünya Süt Ürünleri İnovasyonu Ödülleri”nde“En iyi Peynir” kategorisinde birinci olduk. Özellikle süt ve süt ürünlerinde oldukça başarılı olan ülkelere ürünlerimizi ulaştırarak, dünya peynirleriyle yarışıp birincilik ödülünü kazanmamız bizler için milli bir gurur oldu’’

‘‘Burgu’nuntaklitlerine karşı savaşımız devam ediyor’’

Uzun Ar-Ge çalışmaları sonucu ürettikleri Burgu Peynirini, taklitçilerine karşı korumak amacıyla Türkiye ve dünyada büyük bir mücadele verdiklerinin altını çizen Erol, “Ülkemizde ve yurt dışında Burgu (Helix) peynirinin taklitleriyle mücadele ediyoruz. Türkiye’nin yanı sıra pek çok ülkede taklit ürün üreten firmalarla haksız rekabet davalarımız sürüyor. Hem ülkemizde hem de dünyanın pek çok ülkesinde taklit ürünlerin toplatılması kararlarını aldırmış bulunuyoruz. Taklit ürünler konusunda Muratbey olarak mücadelemiz bundan sonra da devam edecek.Burgu’nun tüm tescil hakları sadece Muratbey’e aittir” şeklinde konuştu.

Konuyla ilgili olarak resmi makamlara gerekli soruları yazılı olarak sorduk ve gelen cevapları da sizinle paylaşmaya devam edeceğiz.

Editör: TE Bilişim