Uşak Antika Sevenler Derneği'nin mezatında, 1975 model, Fiat Murat 124 Model araç satışa çıkarıldı. 55 bin kilometrede olan ve bakımları yapılmış olan araç için 90 bin TL ile açılış yapıldı. Bedesten'de yapılan mezatta klasik otomobile 60 bin TL veren bir katılımcı çıktı, fakat otomobilin sahibi bu fiyatın çok düşük olduğunu ve satamayacağını ifade etti. Uşak Antika Sevenler Derneği Başkanı İbrahim Efe, otomobilin bir sonraki mezatlarda tekrar satışa çıkabileceğini ifade etti.

Uşak Antika Sevenler Derneği tarafından zaman zaman yapılan antika mezat programının sonuncusu, önceki gün, Uşak tarihi Bedesten çarşısında yapıldı. Burada Uşak Antika Sevenler Derneği Başkanı İbrahim Efe tarafından başlatılan mezat programında, antika gramofonlar, saatler, bıçaklar, Zülfikar ve samuray kılıçları, tarihi gazeteler, belgeler ve oyuncaklar satışa çıkarıldı. Satışların gelirinin yüzde 10’u satıcı ve yüzde 10’u alıcıdan kesilmek kaydıyla Uşşak Aşevine bağışlandı. Burada dikkat çeken antika eserlerden biri de 1975 model Tofaş Murat 124’tü. Diğer adıyla Hacı Murat 124 olarak bilinen antika otomobilin henüz 55 bin kilometrede olduğu ve özenle kullanıldığı ifade edildi. Tüm bakımlarının yapıldığı ifade edilen ve plakası 64 BC 124 olan sarı Hacı Murat’ın satışından yetkili olan Alpay Taşkın, “1975 model ve kondisyonunda problem yok. Yağ yakma ve duman atma yok. Plaka da özel, Bilal Ceylan. Kemik direksiyon ve etiketleri üzerinde. 90 bin TL istiyoruz. Ben 90 bulamadım ve çok yakın teklifi olan varsa sunsun. Şaka gibi Uşak’ta ilk, mezatta araba satıyoruz. Var mı buna paha biçecek olan. Gazla ve benzinle çalışıyor bu araç” dedi.

MEZATTA EN FAZLA 55 BİN TL VEREN OLDU, BİR SONRAKİ SATIŞA KALDI

Öte yandan mezatta klasik otomobile en fazla biçilen bedel 55 bin TL oldu. Mezatı yöneten İbrahim Efe, 5 bin TL daha ilave edip 6 bin TL’ye satmak istese de satıcı buna razı olmadı. Çünkü daha önce 80 bin TL’ye kadar talep gördüğünü ve sırada bekleyenler olduğunu ifade etti. Aynı aracın otomobillerin yoğun olarak satıldığı sahibinden.com üzerinden 29 Eylül’de 87 bin 999 TL’ye ilana çıktığı görüldü. Mezatta istenen fiyata aracın satılması durumunda, alıcıdan ve satıcıdan da yüzde 10’ar komisyon kesileceğini ifade eden Uşak Antika Sevenler Derneği Başkanı İbrahim Efe, şu ana kadar en yüksek bedelli eserin Hacı Murat 124 olduğunu dile getirdi. İbrahim Efe, “Satıcının da alıcının da razı olması çok önemli. Uşak’ta en yüksek mezatımız bu oldu. Burada satış olsaydı eğer ortalama 80 bin TL’ye, buradan alıcı ve satıcıdan alınacak komisyonla Uşşak Aşevine yaklaşık 16 bin TL gibi bir bağış yapılacak. Dilerim bir sonraki mezatta aracımız satılır ve dar gelirli vatandaşlarımız da buradan sebeplenir” dedi.

Uşak Antika Sevenler Derneği Başkanı İbrahim Efe, güzel bir etkinlik düzenlediklerini ve bunun devamının geleceğini ifade etti. Antikaya meraklı olanların kentte bu tip etkinlikleri kaçırmamasını isteyen Efe, “Uşak’ta bu tip organizasyonların eksikliğini yaşıyorduk. Daha birkaç kez yapıldı ama istikrarlı olarak, bu iş devam etmedi. İsteğimiz bu mezatların düzenli hale gelmesi ve buraya gelen vatandaşlarımızın keyifli anlar yaşamasıdır. Biz, bu işe gönül veren bir grup arkadaşla bu işe başladık ve bunda sonra 2 hafta süreyle mezatlarımızı yapmayı planlıyoruz. Mezatla elde edilen gelirler, ihtiyaç sahibi öğrencilere bağışlanacak ve ilimizde yoksulun ve ihtiyaç sahibinin her zaman yanında olan Uşşak Aşevi’ne verilecek” dedi.

Editör: TE Bilişim