Vali Yardımcısı İsmail Soykan, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Öğrenci Sarayı'nda düzenlenen çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada, artan nüfus ve çevresel baskılara dikkati çekti.

Dünya nüfusu arttıkça çevre kirliliğinin de büyüdüğünü belirten Soykan, "Sıfır Atık Vakfı bu konuda ülke genelinde bir çalışma başlatarak ilk organizasyonu Muğla’da yapmaya başladı. Çalıştaydan çıkacak sonuçlar üniversite öncülüğünde rapor haline getirilerek 16 Aralık'ta kamuoyuyla paylaşılacak." dedi.

Muğla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ömer Bolat ise Türkiye'nin 81 ilinde uygulanacak ulusal bir modelin ilk adımının Muğla'da atıldığını kaydetti.

A A 20251120 39757591 39757570 M U G L A D A S I F I R A T I K C A L I S T A Y I D U Z E N L E N D I

Yalnızca çevreyi korumak için değil, ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda sürdürülebilir bir yaşamı güçlendirmek için bir araya geldiklerini vurgulayan Bolat, "Sıfır atık bir verimlilik ve milli kaynakları koruma projesidir. Muğla, turizm, tarım ve doğal ekosistemleriyle Türkiye’nin en özel şehirlerinden biri. Atık yönetimi ve israfın önlenmesi hem bölgesel hem ulusal bir sorumluluk." diye konuştu.

MSKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hatice Görgülü de sürdürülebilir bir gelecek için kurumların ve bireylerin işbirliğinin önemli olduğunu dile getirdi.

Gün boyunca moderatörler ve raportörler eşliğinde çeşitli oturumlarda atık azaltımı, geri dönüşüm, kompost uygulamaları, tüketim alışkanlıklarının azaltılması, plastiksiz yaşam ve sürdürülebilirlik başlıkları ele alınacak.

Sıfır Atık Vakfı ile Muğla Valiliği himayesinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve Muğla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülen çalıştay sonunda katılımcılara sertifika verilecek.

Kaynak: AA