AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’yla bir görüşme yaparak, proje aşamasında olan 250 yataklı yeni devlet hastanesi için istişarelerde bulundu. Güneş, daha önce yıkılan ve Dörtyol’da bulunan eski devlet hastanesi binasının arsasına yeni bir sağlık tesisi yapılacağını kaydetti. AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’ndan kentin sağlık yatırımlarıyla ilgili çalışmalar için ayrıca destek talep ettiğini ifade etti.

KENT MERKEZİNDEKİ HASTANEYE ERİŞİM DAHA KOLAY OLACAK

Kent merkezine inşa edilecek olan 250 yataklı yeni devlet hastanesi projesi tamamlandığında kentteki sağlık hizmetlerine ulaşımın da kolaylaşacağını dile getiren AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, uzak mesafeden dolayı özellikle acil hizmetleri noktasında hastaneye gitmekte güçlük çekenler için önemli bir yatırımın hayata geçeceğini ifade etti. Güneş, “İlimize yeni bir hastane kazandırma yolunda önemli bir adım attık ve eski hastane binamızın bulunduğu arsaya yeni bir devlet hastanesi yapımı için çalışmalara başladık. Sağlık Bakanımız Sayın Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’ndan yeni hastane ve diğer sağlık yatırımlarıyla ilgili destek talep ettik. İlimize yeni sağlık yatırımlarını kazandırmaya devam edeceğiz” dedi.

Ismail Güneş Hastane1

“AK PARTİ HÜKÜMETLERİ, SAĞLIK ALANINDA UŞAK’A ÖNEMLİ YATIRIMLAR YAPTI”

Güneş, AK Parti hükümetleri döneminde Uşak’a önemli sağlık yatırımlarının gerçekleştiğini ve ilçelerdeki hastanelerin de yenilendiğini ifade etti. Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin bulunduğu binanın ve akabinde kadın hastalıkları ve doğum ile çocuk sağlığıyla ilgili hastane binasının yapılıp hizmet vermeye başladığını söyleyen Güneş, ilçelere de ihtiyaca göre yeni hastane binalarının inşa edildiğini kaydetti. Güneş, ayrıca inşaatı devam eden ve aynı anda 200 hastaya diş sağlığı hizmeti verecek olan Uşak Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Uygulama Hastanesi’nin de yakında biteceğini belirterek, “Sağlıkla ilgili bir diğer yatırımımız da eski 1 Eylül Devlet Hastanesi’nin bulunduğu arsalara yeni bir ağız ve diş sağlığı merkezi inşa etmek olacak” diye konuştu.

Muhabir: BERKAY ÖZYAYLA