Piyasada satılan ve bir çok hastalığı iyi geldiği iddia edilen bantları denetim dışı olarak niteleyen Battal  güvenirliği olmayan bu ürünlerden uzak durulmasını istedi.  Buna benzer ürünlerin muhakkak Eczanelerden satın alınması gerektiğine vurgu yapan Battal kendilerinin bu tür ürünlere itibar etmediklerini,  sadece Ecza depolarından ve bazı Eczacı Kooperatiflerinden  aldıkları ürünleri sattıklarını söyledi.

Bazı ürünlerin Tarım Bakanlığından alınan izinlerle satıldığını ve bu ürünlerin de Ecza depolarında yer alabildiğine değinen Battal: “ İlaçların tamamı  Sağlık Bakanlığı denetimindedir ancak bazı ürünler ilaç olmadığı için Tarım Bakanlığından alınan izinlerle satılıyor ama hiçbir yerden izin alınmadan satılan ürünler de var , aktarlar bunlarla dolu.” Dedi.

“SİZ HİÇ  MANAVIN KAPATILDIĞINI GÖRDÜNÜZ MÜ?”

Özellikle gıda sektöründe denetime yeterli önemin verilmediğini iddia eden Battal: “ Yurt dışına domates satıyoruz hormon var diye geri geliyor, meyve gönderiyoruz tarım ilacı kalıntısı var diye geri geliyor, biz bunları iç piyasada tüketiyoruz. Siz hiç  manavın kapatıldığını gördünüz mü?” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim