AFAD, depremle ilgili bir açıklama yaptı ve aynı zamanda İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da X hesabı üzerinden bir açıklama yaptı. Bakan Yerlikaya, her hangi bir olumsuzluk olmadığını bildirdi.
AFAD DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜNÜ 4,9 OLARAK AÇIKLADI
AFAD'ın resmi internet sitesi üzerinden alınan bilgilere göre Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre, merkez üssü Sındırgı ilçesi olan 4,9 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi ve sarsıntının 6,97 kilometre derinlikte meydana geldiği ölçüldü.
BALIKESİR VALİSİ HER HANGİ BİR SORUN OLMADIĞINI DUYURDU
Öte yandan Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, X hesabı üzerinden şu açıklamalarda bulundu: "Sındırgı ilçemizde 4,9 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. An itibarıyla olumsuz bir durum yoktur. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza 'geçmiş olsun' dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun."


