Uşak Belediyesi, kentteki sportif tesislerin artması için yaptığı çalışmalara Muharremşah Mahallesi çok amaçlı spor salonu inşaatını da ekledi. Daha önce Alper Günbayram Okulu'nun bulunduğu bölgede yarı olimpik yüzme havuzu inşaatı başlatan Uşak Belediyesi, yıl içindeki ikinci sportif tesis inşaatını başlattı. Başkan Çakın, “Belediyemizin kaynaklarını ilimizde sporun tabana yayılması ve gençlerimizin bu imkanlardan istifade etmesi için harcıyoruz. Bu dönemde parayı ve kaynakları altyapı ve gençliğe harcayacağım. Amacımız Uşak’tan her alanda iyi sporcuların çıkması” dedi.

Uşak Belediyesi, Muharremşah Malallesi’nde de çok amaçlı spor salonunun temelini attı. Bu yıl sporun kent genelinde yayılması ve sportif tesislerin kentin merkezine daha uzak noktalara da inşa edilmesi kararı veren Uşak Belediyesi, köy statüsünden mahalleye dönüştürülen Muharremşah’a da yatırım kararı aldı. Uşak Belediyesi, yılık ilk çeyreğinde yatırım kararı aldığı Alper Günbayram Lisesi civarındaki yüzme havuzu inşaatını başlattı ve belli bir seviyeye getirdi. Başkan Çakın, kentte sporun her alana yayılması için çalışma yapacaklarını ve otopark gelirlerinin de sportif altyapı için kullanılacağını belirtti.

Muharremşah’ta çok amaçlı spor salonu için daha önce bölgede altyapı güçlendiren Uşak Belediyesi ekipleri, alana 41 bin 200 metrekare yol kaplaması, bin 250 metre içme suyu hattı ve 3 bin 400 metre de kanalizasyon hattı kurdu. Bölgedeki altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından, çok amaçlı spor salonunun projesini hazırlayan ve ihale sürecini başlatan Uşak Belediyesi, 936 metrekarelik kapalı alanı olan ve 135 kişilik tribünlü tesisin temelini, törenle attı. Törene katılan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, tesiste salon sporlarının yapılabileceğini ve aynı zamanda bu alanın sosyal amaçlar için de kullanılacağını dile getirdi.

Başkan Çakın, “Burada, öğrencilerimizin sportif faaliyetlerini yerine getirebileceği, mahalledeki gençlerimizin farklı bir yere gitmeye gerek kalmadan düğünlerini yapabilecekleri ve mevlitlerini okutabilecekleri, bir araya gelerek keyifli etkinlikler düzenleyebilecekleri çok amaçlı salon ihtiyacı vardı. Bizlere bir talepte bulunmuşlardı. Biz de bunun sözünü vermiştik. Bugün vermiş olduğumuz sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Şimdiden yeni tesisimizin tüm mahallemize hayırlı olmasını Cenabı Allah’tan temenni ediyorum.” dedi.

Törende görüşlerini açıklayan Muharremşah Mahallesi Muhtarı Fethi Tarhan da, “Mahallemize çok güzel bir hizmet oldu. Başkanımız seçim zamanı söz verdiği gibi çok amaçlı spor salonunun temelini attı. Toplu organizasyonları gerçekleştirecek bir yerimiz yoktu. Bu spor salonu bizler için çok faydalı olacak. Ayrıca yanımızda bulunan okulumuz bir spor salonu kazanmış olacak. Voleybol, basketbol ve hentbol sahaları çocuklarımız için güzel olacak.” dedi.

Mahalle sakinlerinden Recep Kaya ise “Tesis mahallemiz için çok iyi oldu. Çocuklarımızın spor yapabileceği, okulumuza yakın ve her yönden çok güzel bir tesis olacak.” diyerek duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

UŞAK BELEDİYESİ İLK TESİSİN TEMELİNİ ALPER GÜNBAYRAM OKULU CİVARINDA ATTI

Öte yandan Uşak Belediyesi bu yılın ilk 3 ayında ihale sürecini tamamladığı yarı olimpik yüzme havuzunun inşaatını da sürdürüyor. Mayıs ayında inşaatı başlayan tesisin bitiminin önümüzdeki yılın ilk döneminde olacağı öngörülürken, Başkan Mehmet Çakın, kentte sportif faaliyetlerin tabana yayılması için gerekli talimatları verdi. Uşakspor’u devreden ve otopark gelirlerini de tamamen altyapı için ayırdıklarını ifade eden Başkan Çakın, “Bu yıl ilk tesis inşaatımızı Alper Günbayram Lisesi civarına yapmaya başladık. Burada federasyon standartlarına uygun olarak 25x12 metre boyutunda ve 2 metre derinliğinde inşa edilecek olan havuz, gençlerin yüzme sporuna ilgisini artıracak. Burada çeşitli kurslar ve yüzme eğitimleri ile öğrencilerimizi yüzme sporu ile buluşturacağız. Vatandaşlarımıza söz verdiğimiz gibi, açık spor tesisleri ile birlikte burayı tamamıyla bir spor kompleksi haline getirip halkımızın hizmetine sunmayı hedefliyoruz” dedi.

Uşak’taki otopark gelirlerinin de altyapı için harcanacağını belirten Çakın, “Belediyemizin kaynaklarını ilimizde sporun tabana yayılması ve gençlerimizin bu imkanlardan istifade etmesi için harcıyoruz. Bu dönemde parayı ve kaynakları altyapı ve gençliğe harcayacağım. Amacımız Uşak’tan her alanda iyi sporcuların çıkması” diye konuştu. BERKAY ÖZYAYLA

Editör: TE Bilişim