Uşakspor’da devir işlemleri tamamlanırken teknik heyet ve yeni yönetim yeni sezon için takımın kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor. Milli formayı giymiş tecrübeli oyuncular da yolda! Teknik heyete uluslararası tecrübesi olan Bülent Akın ve Recep Yazıcı’yı getiren Uşakspor transfer konusunda da hareketli: Süper Lig kulüplerinin yıldız adaylarının yanı sıra tecrübeli oyuncularla takviyeler yapan takım 2. Lig B grubunun iddialı bir ekibi olmaya hazırlanıyor.

BERKAY ÖZYAYLA’NIN KALEMİNDEN UŞAKSPOR

Kaleci mevkii için Galatasaraylı Muslera’nın yedeği Berk Balaban Uşakspor kalesini koruyabilir, defalarca milli formayı terletmiş Berk için görüşmeler sürüyor, Uşakspor ayrıca gelecek vaat eden genç kaleci Vedat Böyükgül’ü transfer etti.  Süper Lig’de de forma giyen Başakşehir’in sol kanat oyuncusu milli forma giymiş Muzaffer Kahraman da Uşakspor için ter dökecek. Sağ kanata önceki sezon Keçiörengücü’nde, geçen sezon Hendekspor’da çok iyi bir sezon geçiren Yavuz Alemdar’ı transfer eden Uşakspor sol kanata da U18 milli formayı terletmiş, Eskişehirspor altyapılı Ömer Faruk Canbirdi’yi transfer etti. Karşıyaka’nın orta sahasında iyi bir sezon geçiren Sefer Kanıtemiz daha önce Şanlıurfaspor’da forma giymişti. 25 yaşındaki oyuncu altyapısında yetiştiği Gençlerbirliği yıllarından bu yana sert ve agresif oyunuyla tanınıyor. Sağ kanatta 29 yaşındaki Mehmet Bağlı’yı renklerine katan kırmızı siyahlı takım bu oyuncudan çok şey bekliyor. Liglerde tecrübeli bir isim olan Mehmet Bağlı takımda ağabeylik görevini de yapacak. Sağbek İbrahim Ethem 31 yaşında ve takımın en tecrübeli isimlerinden biri olarak göze çarpıyor. Türkiye’de PTT ligine tekabül eden Avusturya 3. Ligi’nde IMST takımında forma giyen Alp Demir geçen sezon 16 maçta 10 gol 6 asist istatistiğiyle oynadı. Gurbetçi futbolculara şans vermesiyle bilinen teknik heyet Alp Demir’den istifade etmeye hazırlanıyor.
19 yaşındaki solbek Barkın Yiğit aynı zamanda milli takımlarda altyapı sorumlusu olarak görev yapmış Başakşehir altyapı direktörü Nedim Yiğit’in oğlu. Adanademirspor’dan Uşak’ın yolunu tutan Oğulcan İnanç da gözde isimlerinden biri olarak defansif orta sahada forma kapma yarışında olacak. Takım Kasımpaşa forması giyen Berk Çetin’le de görüşme halinde. 22 yaşındaki sol bek Berk Çetin, Almanya doğumlu ve Aachen kulübünün alt yapısında yetişti.

Hücum Gücü Süper Lig’den!

Görüşmelerin devam ettiği bir diğer isim ise Karagümrük’ün genç santrforu Berke Demircan! 19 yaşındaki santrfor Berke Demircan 1.83 boyunda ve Tuzlaspor alt yapısında yetişti. Uşakspor’un Galatasaray’da sol kanatın gelecekteki yıldız adayı olan Taha Aydınlı ile de ilgilendiği öğrenildi, daha önce alt yaş kategorilerinde milli formayı terleten genç yıldız hücum gücüne büyük katkı sağlayabilir. Transferlerin devam edeceği ve yeni sezon için iddialı bir kadro kurulacağı öğrenildi. Teknik Direktör Bülent Akın Galatasaray formasıyla Lucescu döneminde Real Madrid’e karşı Süper Kupa’yı kaldıran 11’de yer aldı. Şampiyonlar Ligi’nde defalarca forma giyen Akın bu seviyede çeyrek final oynadı. Daha sonra İngiltere Premiere Lig takımlarından Bolton Wanderers’ta Okocha, Djorkaeff, İvan Campo gibi oyuncularla takım arkadaşı oldu. Anderlehct altyapısından yetişen Bülent Akın Ersun Yanal, Aykut Kocaman, Mesut Bakkal gibi teknik direktörlerin Süper Lig’de yardımcılığını yaptı. Milli takımlarda görev yaptı. Süper Lig’de Eskişehirspor, Gençlerbirliği, Konyaspor gibi ekiplerde Makedonya’da Skopje takımında görev aldı. Sportif Koordinatör Recep Yazıcı Galatasaray’da Fatih Terim dönemi ve öncesinde 20 yıl Florya’da altyapı koordinatörü ve teknik direktör olarak görev yaptı. Bu dönemde Arda Turan, Emre Çolak, Semih Kaya, Uğur Uçar gibi isimleri A takıma kazandırdı. Galatasaray’ın ardından Azerbaycan Süper Ligi’nde Gebele takımında Arsenal’in ve İngiltere milli takımının efsane oyuncusu Tony Adams’ın yardımcısı olarak görev yaptı. Azerbaycan’da da milli takıma çeşitli oyuncular yetiştirdi. 1. ve 2. liglerde Gümüşhanespor, Kocaeli, Nazilli, Zonguldak, İnegöl, Vanspor, Menemen, Adanaspor’u çalıştırdı. Kendisi Uşakspor’da Sportif Koordinatör olarak futbol faaliyetleri ve altyapıdan sorumlu olacak.

Editör: TE Bilişim