Son dönemlerde taraftardan gelen yoğun eleştiriler üzerine Uşakspor yönetiminden bir açıklama yapıldı. Uşakspor Başkanı Kıraç Aras, takımın şu anda bulunduğu konumdan memnun olmadıklarını belirterek, “Taraftarımız şundan emin olsun biz gerekli takviyeleri en üst seviyede yapacağız, Aşigolar bu kulübün en büyük gücüdür. Deplasmana 250 kişi gelecek kadar fedakar bir taraftar grubumuz var. Ancak bu oluşumun yeni olduğunu ve biraz sabırlı olmaları gerektiğini tekrar hatırlatıyoruz. Popülist politikalarla futbol takımları hep geri kalmaya mahkumdur biz kendi kendine yeten genç futbolcu üreten bir ekol yaratacağız” dedi.

Aras, yeni kurulan ve geç kurulmak zorunda kalan bir oluşum olduklarını belirterek, “Büyük Aşigoların desteğiyle iyi niyetimiz ve tüm gücümüzle takımın en iyisi olması için çabalıyoruz. Recep hocamızın raporu ve değerli katkıları neticesinde ikinci yarı çok daha iyi olacağımıza söz veriyor, desteklerinizin devamını rica ediyoruz” diye konuştu.

2022/2023 sezonunun ilk yarısını bu hafta oynayacakları İskenderunspor maçı ile tamamlayacaklarını belirten Aras, kulübün Ağustos ayı itibariyle devralındığını ve kısa sürede kendi kaynaklarıyla bir takım oluşturduklarını ifade etti. Milli Takım altyapı ve gurbetçilerden oluşan bir futbol ekosistemi oluşturmayı amaçladıklarını anlatan Aras, “Bu takım profesyonel liglerdeki en genç kadrolardan biri oldu, pek çok oyuncumuz için de süper lig ve PTT’den teklifler var ve gelmeye devam ediyor” şeklinde konuştu.

URAL AKÜZÜM TAKIMIN SAHİBİ DEĞİL!

Genç oyuncular ile tecrübeli isimleri bir arada harmanlayıp güzel bir periyot yakalayan takımın yeniden çıkışa geçmesine hedeflediklerini belirten Aras, “Hocamız Recep Yazıcı hem taraftar hem de futbol kamuoyu nezdinde sevilen bir isim tecrübeli bir resim kendisinden istifade etmeye devam etmeyi düşünüyoruz. Bu ligleri dinamiklerini iyi bilen bir kişidir” dedi.

Aras kulübün sahibi olan Anonim şirketin hissedarı başkanı ve yetkilisinin kendisi olduğunu belirterek Galatasaray eski yöneticisi Ural Aküzüm’ün kulübün sahibi olmadığını, kendilerine destek verdiğini, teknik heyet ve takımın kurulmasında emeği olduğunu belirtti.

Kamuoyunda belediyenin takıma destek olmadığına dair ifadeler ortaya atıldığına da değinen Aras, “Uşak Belediye Başkanımız ve belediye personeli bize her zaman destek oluyor. Tabii ki gelecek başarı ile şehrin iş adamlarının daha çok destek olmasını da bekliyoruz. Spor yasası spor kulüplerinin şirketleşmesini öngörüyor belediyenin sorumlulukları yasal sınırlar ile çizilmiş. Biz bir şirket olarak bu kulübün potansiyelini gördük ve ciddi yatırım yaptık; fakat şehrinde kulübüne sadece taraftar olarak değil iş dünyası olarak sahip çıkması gerekiyor’ dedi.

Editör: TE Bilişim