Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım’ın İsmail Güneş’e verdiği yanıta istinaden bir açıklama yapan Himmet Yaşar, mevcut belediye yönetiminin borç bahanesiyle hiçbir iş yapmadığını ve 5 yılda yapılan borca yakın miktarı sadece 1 yılda yaptığını kaydetti. Himmet Yaşar, seçim döneminde verilen vaatlerin unutulmayacağını ve unutturulmayacağını ifade ederek, “Her eleştiriye cevap vermek yerine, Uşak halkının sizden beklediği hizmetlere odaklanmanızı öneriyoruz. Seçim sürecinde verdiğiniz vaatleri unutmadık, unutturmayacağız. Sürekli geçmiş dönemde borç vardı bahanesiyle bugünün sorumluluğundan kaçamazsınız.  Biz sizden Uşak’a verdiğiniz sözleri neden yerine getirmediğinizi soruyoruz” dedi.

EMEKLİYE HER AY 1000 TL VERECEKTİNİZ NE OLDU?

“İşçileri işten çıkarmayacağınızı vaat etmiştiniz, ama yaklaşık bin çalışanı işten çıkardınız. Kayağıl termalden su getirip Dikilitaş Mahallesi’ni ısıtacağınızı söylemiştiniz, bu proje neden hayata geçmedi, ne durumda?” diye soran Himmet Yaşar, şöyle devam etti: “Emeklilere her ay nakdi destek sözü verdiniz, bu sözünüz ne oldu, neden yerine getirilmedi? Elmalidere Mahallesi’ne yapılacak Aile Sağlığı Merkezi’ni neden engellediniz? Belediyeye ait isale boru hattını neden 6 aydır taşımadınız? SGK borçlarını gündeme getiriyorsunuz, peki kendi döneminizdeki borçları ödediniz mi, Hayır”.

UŞAK BELEDİYESİ’NİN BORCU ARTTI

Son verilere göre 1 yıl içinde 1 milyar TL yapılan borca değinen Himmet Yaşar, “Satmayacağız dediniz, sattınız; eksiltmeyeceğiz dediniz, eksilttiniz; borçları azaltacağız dediniz, artırdınız. Uşak’taki küçük esnafa bile borçlarınızı ödemiyorsunuz, bu ne hal? Verdiğiniz her söz, Uşak halkının size duyduğu güvenin temeliydi, o halde şimdi soruyoruz, sözünüzde neden durmuyorsunuz?”

IVIR ZIFIR İŞLERLE UĞRAŞMAYI BIRAKIN

Yaşar, “Biz Sivaslı Belediyesi'ni sizin partinizden devraldık, borçla değil neredeyse iflasla, ama mazeret üretmeden, bahane aramadan sadece bir yılda, sizin on yılda yapamadığınızı yaptık. Kendi sözlerinizle söyleyelim: “Ivır zıvır” işlerle uğraşmayı bırakın, Uşak halkı artık görüntü değil, hizmet istiyor. Size oy veren de vermeyen de bu şehir için somut hizmet bekliyor.”

Editör: Berkay Özyayla