Uşak Ticaret ve Sanayi Odası, yeni yatırım teşvikleri hakkında bir toplantı yapacak ve toplantıda 3. Bölge’de yer alan Uşak’a verilecek olan katkılar üzerinde durulacak. 22 Temmuz 2025 Salı günü saat 17:00’da sigorta, vergi, makine ve ekipman ve diğer alanlardaki desteklere değinilecek.

UŞAK'TA BULUNAN OSB'LERE HANGİ DESTEKLER VERİLECEK?

Çevre ve Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın ve ilgili bakanlıkların yaptığı çalışmalarla yayınladığı yatırım teşviklerinde, bir dizi destekler yer alıyor. Desteklerden en çok yararlananlar 6’ıncı bölgede yer alırken, diğer bölgelere de durumlarına göre katkılar sağlanıyor.

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılacak toplantıda Uşak’ta bulunan Tekstil, Deri ve Karma ve Karahallı OSB gibi alanların nasıl imkanlardan yararlanacağı belirtilecek.

İŞTE YATIRIM TEŞVİK BÖLGELERİNED BULUNAN İLLER

1. Bölge: Ankara, Antalya, Bursa, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Muğla

2. Bölge: Aydın, Balıkesir, Bolu, Çanakkale, Denizli, Edirne, Kayseri, Konya, Manisa, Mersin, Sakarya, Tekirdağ, Yalova

3.Bölge: Adana, Bilecik, Burdur, Düzce, Gaziantep, Isparta, Karabük, Karaman, Kırıkkale, Kırklareli, Kütahya, Nevşehir, Samsun, Trabzon, Rize, Uşak, Zonguldak

4. Bölge: Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Artvin, Çorum, Elazığ, Erzincan, Kastamonu, Kırşehir, Malatya, Sivas

5. Bölge: Bartın, Bayburt, Çankırı, Erzurum, Giresun, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Niğde, Ordu, Osmaniye, Sinop, Tokat, Tunceli, Yozgat

6. Bölge: Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Gümüşhane, Hakkâri, Iğdır, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Van

Muhabir: BERKAY ÖZYAYLA