Uşak'ta terk edilmiş öğretmen lojmanların yıkılacak. Yıkım önü binaların çatısında bulunan bir grup işçinin çatıdaki tahtaları gelişi güzel ve hiçbir güvenlik önlemi almadan aşağı atmaları olası bir tehlikeye davetiye çıkaracak gibi duruyor. Uşak’ın Dikilitaş Mahallesi’nde bulunan Ergenekon İlköğretim Okulu’nun yanında yer alan ve bir dönem öğretmen lojmanları olarak kullanılan binaların yıkımına karar verildi. Vatandaşın uzun zamandan beri şikayetçi olduğu binaların uzunca bir süredir boş olduğu ve yıkılmayı beklediği kaydedilirken, bu tip binalarda suç unsurlarının ortaya çıkma durumu olduğu da ifade edildi. Zaman zaman polis ekiplerinin inceleme yapmak zorunda kaldığı söz konusu binaların bulunduğu bölgeye anaokulu inşa edileceği kaydedildi.

Öte yandan binaların çatısından aşağıya tahtaların, görev tanımları tam olarak bilinmeyen bir grup işçi tarafından aşağıya atılması dikkat çekti. Binaların çevresinde her hangi bir güvenlik önlemi alınmaması, tahtaların gelişi güzel aşağıya atılması, olası bir kazaya neden olabilir. Binanın yıkımı için İl Özel İdaresi'nin sorumlu olduğu ve yakın zamanda burada işlem yapılacağı da ifade edildi. Ayrıca söz konusu binaya dönem dönem polis ekiplerinin gelen ihbarlar üzerine gittiği ve burada kamu huzuruna aykırı davranışların önüne geçmeye çalıştığını da belirtildi.

Uşak’ta 23 Ekim 2022 günü, meydana gelen olayda bir inşaat ustası, okul inşaatının çatısından düşerek hayatını kaybetti. Atatürk Mahallesi Şehit Ali Demirağ Caddesi'nde bulunan okulun çatısının yapımı için çalıştığını ifade edilen Rafet Eraydın (55), şu ana kadar bilinmeyen bir nedenden dolayı düşerek yaralanmıştı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Rafet Eraydın, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiş ve olayın ardından inşaatlardaki güvenlik konusu bir kez daha gündeme gelmişti. Fakat eski lojmanların çatısındaki görüntüler, sanki bu olaydan hiçbir ders alınmadığı izlenimini doğurdu. Uşak İl Özel İdaresi yetkililerinin konuyla ilgili çalışma yapması ve bu tip güvensiz inşaat ve yıkım faaliyetlerine geçit vermemesi bekleniyor.

Editör: TE Bilişim