Uşak Atatürk Kültür Merkezi’nin fuaye alanının karşısında bulunan süpermarketin yaklaşık üst katına Uşak Belediyesine bildirim yapılmadan kaçak yapı inşa edildiği ifade edildi. Uşak’ta faaliyet gösteren bir süper marketin bulunduğu zemin katın boş olan çatı kısmına yaklaşık 500 metrekarelik ofis bölümü yapıldığı ve bunun için de Uşak Belediyesi İmar Müdürlüğü’ne başvuru yapılmadığı öğrenildi. Dün başladığı ifade edilen ve çelik konstrüksiyon kullanılan çalışmanın sonunda, marketin üst kısmının camla kaplanacağı ve üstünün de normal çatı şekline büründürüleceği ifade edildi. İnşaatta çalışan bir işçi, “Burası marketin çalışma alanı olacak. Gördüğümüz kadarıyla burası ofis şeklinde kullanılacak ve yaklaşık 500 metrekarelik bir alanda kurulum yapıyoruz” dedi.

UŞAK BELEDİYESİ: HER HANGİ BİR BAŞVURU YOK, YARIN CEZA YAZACAĞIZ
Öte yandan konuyla ilgili bilgi aldığımız Uşak Belediyesi yetkileri, çalışma için her hangi bir izin olmadığı ve tatil dönemine denk geldiği için cezai işlemin yarın mesai başlangıcıyla birlikte yapılacağını bildirdi. Belediye yetkilileri, söz konusu çalışmayla ilgili cezanın ardından alandaki mülkün tapusunun çıkmayacağını ve durumun Uşak Cumhuriyet Savcılığına da bildirileceğini kaydetti.

AYNI BÖLGEDE BULUNAN VE ESKİ BAŞKAN ERHAN AKÇAY’A AİT KARUN AVM İÇİN DE KAÇAK İDDİALARI GÜNDEME GELMİŞTİ
Öte yandan bir dönem DYP’den Uşak Belediye Başkanlığı yapan Erhan Akçay’ın başkanlık görevinden sonra inşa edilen ve sahibi olduğu Karun AVM’nin de kaçak olduğu iddiası gündeme gelmişti. Bu iddialara yanıt veren Erhan Akçay, söz konusu iddiaların kamuoyunca yanlış bilindiğini öne sürmüş ve haber yayan gazetecilere tekzip metni göndermişti.

Editör: TE Bilişim