Azra ve Öykü Bebek, Uşak Üniversitesi Tanı ve Tedavi Merkezi Sayesinde Hayata Tutundu. Yapılan tedaviler hakkında bilgi veren Diş Hekimliği Fakültesi Ortodonti Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Serap Titiz, “Konya’dan Azra bebek ve İzmir’den Öykü bebeğin aileleri bize ulaştılar. PRS nedeniyle nefes alamayan ve beslenemeyen Azra bebeğimiz, iki ay boyunca Konya’da yoğun bakımda kalmış. Aileye, bebeğin nefes alabilmesi için trakeostomi yapılması (boğazın delinmesi) gerektiği söylenmiş fakat ailemiz bunu kabul etmemiş. İzmir’den Öykü bebeğimizin ailesi de aynı süreçleri yaşamış. Aile, İzmir’de muhatap olacak hastane bulamamış. Öykü bebek de bir aylıkken bize geldi. Nefes alma problemi vardı ve yeterli beslenemiyordu.” dedi.

Her iki ailenin de yaptıkları araştırmalar sonucu, Uşak Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi bünyesinde faaliyet gösteren Kraniyofasiyal Anomaliler ve Dudak ve Damak Yarığı Tanı ve Tedavi Merkezini bulduklarını ve Pierre Robin Sendromuna sahip bebeklere yönelik özel bir tedavi yönteminin uyguladığını öğrendiklerini aktaran Dr. Titiz, “Aileler bana ulaştılar. Hemen gerekli ön hazırlıkları tamamlayarak, Dr. Meryem Merve Ünal’ın kontrolünde her iki bebeğimizi de hastanemizin yeni doğan yoğun bakımına yatırdık. Bebeklerin beslenebilmesi ve rahat nefes alabilmesi için ‘tubingen plağı’ yapıldı. Pierre Robinli bebeklerde dilin geriye kaçması sonucu bebeğin ölmesi veya beyin hasarı gelişimi olasılığı var. Uyguladığımız yöntem sonucunda bebeklerimiz sağlıklarına kavuşuyor. Bebeklerimiz geliştirdiğimiz plak sayesinde, boğazları delinmeden iyileşti ve taburcu oldular.” şeklinde konuştu.

Başarılı Tedavi Evlatlarımız için Umut Oldu

Azra ve Öykü bebeğin aileleri uygulanan tedavinin çok başarılı olduğunu belirterek, Uşak Üniversitesi Kraniyofasiyal Anomaliler ve Dudak ve Damak Yarığı Tanı ve Tedavi Merkezi bizlere umut oldu. Allah'a binlerce kere şükür, evlatlarımız şu an rahat nefes alıyor ve beslenebiliyorlar. Başta Dr. Serap Titiz ve Dr. Meryem Merve Ünal olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz.” dedi. Ayrıca Konyalı Azra bebeğin ailesi aldıkları tedavi ve verilen sağlık hizmetinin kalitesinden duydukları memnuniyetten dolayı, Uşak’a yerleşmeyi düşündüklerini sözlerine eklediler. (Uşak Üniversitesi)

Editör: TE Bilişim