İYİ Parti Uşak İl Başkanı Ayşegül Obalı, yapılan son anketlere göre partisinin Uşak’tan 1 milletvekili çıkaracak güçte olduğunu ve bunun üzerine çıkmak için çalışacaklarını söyledi. AK Parti Uşak İl Başkanı Fahrettin Tuğrul’un seçim matematiğini değerlendiren Obalı, “Genel Merkez sık sık anket yaptırıyor ve 1 milletvekilimiz var ve bunun üzerine çıkmak için çalışma yapacağız. Bence Fahrettin Tuğrul bu hesabı yapacağına, peynir, zeytin ve yumurta hesabı yapmalı. Bu hesabı biz yapıyoruz. İktidar partisi bunun hesabını yapmalı ve sorunlara çözüm aramalı” dedi

İbrahim Ethem Karahan’ın hazırlayıp sunduğu Şehir ve Siyaset Programına konut olan İYİ Parti Uşak İl Başkanı Ayşegül Obalı, partisinin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

KEŞKE DAHA ÖNCEKİ İL YÖNETİMİ BİZE SAHİP ÇIKSAYDI, BERABER KENDİMİZİ TANITSAYDIK

Reklamı çok seven biri olmadığını ve daha çok teşkilatçılığa önem verdiğini ifade eden Obalı, “Beni tanıyanlar bilir, ben şahsi olarak reklamı seven biri değilim, 3 tane il genel meclisi üyemiz var ve çok çok başarılı bir sonuç bu. Türkiye genelinde en iyi İl Genel Meclisi oyunu merkezde alan iliz. İl siyasetinin yanlış adımları sonucu ilçelerde üye çıkaramadık. Gerekli yeterli muhalefeti yapıyoruz. Meclis bana göre şov yeri değil, elime mikrofonu alıp bağırıp çağırayım doğru değil. Biz bunu komisyonlarda zaten yapıyoruz ve vatandaşın hakkını arıyoruz. Ben reklamı yapmayı sevmiyorum ama o dönemdeki il yönetimi keşke sahip çıksaydı ve ön planda olsaydık.  Kadrolarımız güzel ve bundan sonra bütün meclis üyelerimizi tek tek göreceksiniz. İktidara yürümenin bizden geçeceğini görecekler ve iyi muhalefet de yapacağız” dedi.

KENDİNE MACERA ARAYANLAR OLDU”

Bir önceki İl Başkanı Şener Toköz’ün partideki görevinden ayrılma sürecini değerlendiren Obalı, “Şener Toköz’le karşılıklı anlaşarak görevi devir aldık. Yorulmuş bir yönetimi değiştirme gereği duydular ve yeni bir seçime gidiyoruz. Kongre tarihi her ne kadar alınsa da yeni bir yönetimin bu seçime gireceği daha uygun görüldü” dedi.

“Uşak’ta İYİ Parti 2 il başkanıyla yönetiliyor” ifadeleri var sorusuna yönelik konuşan Obalı, şöyle söyledi: “Gerek sözlü ve gerek yazılı olarak genel başkanımız beni atadı. Bu iddiaların aslı yok, kendine macera arayan ve hayatlarını renklendirmek isteyenlerin yaptığı bir şeydi. Particilik eşittir teşkilatçılıktır. Teşkilatta gençlik, meclis üyeleri, kadın kolları ve yönetim kurulu üyeleri ve üyelerden oluşuyor. Bu partide bir ekip olması lazım. Uşak’ta ekipçilik yoktu ve bizle beraber bu kurumsallık ruhu geri gelecek. Görev tesliminde de dedim, daha önce biri vardı ve yarın da başka biri olur. Kurumlar bakidir, kişiler gelip geçicidir.  Burada ilk defa siyasi deneyimi olanlar da var. Tecrübeliler de var ve yarısı kurucu ilçe başkanıyken, görev yaptığım ve mesai harcadığımız ve partimizin ilk seçiminde canla başla, o seçimi atlatan ekibimle geldim. Yarısı da yeni isimler var. Çeşitli meslek grupları var ve sanayiciler de var. Emekli hemşire ve öğretmen de var. Şu kongreyi de yenilenmiş bir şekilde atlatıp sahalara çıkacağız”.

“BİZ MHP GELENEĞİNDEN GELİYORUZ, NE YAŞARSAK DIŞA VURACAĞIZ”

İYİ Parti’nin MHP’nin geleneğinden gelen isimler tarafından kurulduğunu belirten Obalı, “İktidar partisinde görevden almaya affını isteme diyorlar, bizde ise görevden el çektirme diyorlar. Ben de kadın kolları başkanıyken görevden alındım ve bundan sonra da belki yaşayabilirim. Başka partilerde de çok çok şey oluyor. Biz MHP’nin geleneğinden geliyoruz ve ne yaşıyorsak her şeyi dışarıya vuracağız ve ulu orta yaşayacağız.”

Meral Akşener’in ‘Başbakan olacağım’ ifadesini yorumlayan Obalı, şu varsayımda bulundu: “Genel Başkanlar aday olmasın diye 6’lı masayı rahatlatmak için ‘Başbakan olacağım’ demiş olabilir. Burada gerçi dost sohbeti yapıyoruz ama. 6’lı masanın olmazsa olmazı parlamenter sistem ve ortak bir aday çıkarmaktı. Asıl olan parlamenter sistemdir. O zaman Başbakan olacağım demiştir ama siyasette 24 saat uzun süre ve çok şey değişir. Bu söz verilmiş bir şey değil ve halk ol derse de ve son dakika aday olabilir. Cumhurbaşkanı adayımız da olabilir. Bekleyip göreceğiz.”

AK PARTİ UŞAK İL BAŞKANI TUĞRUL’A YANIT VERDİ: SEÇİM MATEMATİĞİNE DEĞİL GEÇİM MATEMATİĞİNE BAK

AK Parti Uşak İl Başkanı Fahrettin Tuğrul’un seçim matematiği hesabını değerlendiren Obalı, “Genel Merkez sık sık anket yaptırıyor ve 1 milletvekilimiz var ve bunun üzerine çıkmak için çalışma yapacağız. Bence Fahrettin Tuğrul bu hesabı yapacağına, peynir, zeytin ve yumurta hesabı yapmalı. Bu hesabı biz yapıyoruz. İktidar partisi bunun hesabını yapmalı ve sorunlara çözüm aramalı” dedi.

Editör: TE Bilişim