Uşak Belediyesi’nin Cumhuriyet Mahallesi 2’inci Şube Sokak’ta yaptığı yol onarım çalışması geçtiğimiz hafta perşembeden beri beklerken, bu sabah 8:30 sıralarında sokağa gelen 2 kamyon ve 1 işçi 1 saat 10 dakika boyunca kepçe operatörü bekledi. Bize ulaşan okurumuz, saat 9:40 itibariyle evinden ayrıldığını ve halen kamyon şoförleri ve işçinin kepçe operatörü beklediğini kaydetti.
BU YAZ DÖNEMİNDE KEPÇE VE KAMYONLARIN 1 SAATİ DAHİ ÇOK DEĞERLİ
Normal şartlarda Uşak Belediyesi’nin bu dönemde kentte yapacağı çalışmalar büyük önem taşıyor, çünkü bu tür araçların 1 saatlik çalışması, bazı cadde ve sokaklarda 1 yıldır yaşanan sorunların çözümü anlamına geliyor. Söz konusu kepçenin geçtiğimiz hafta Perşembe gününden bu yana sokakta boş boş beklemesi vatandaşın dikkat çekerken, yarım kalan işin bir an önce bitmesi ve diğer ihtiyaç duyulan noktalara geçilmesi bekleniyor.
BELEDİYELER, PANAYIR VE KONSER ORGANİZATÖRÜ OLMAMALI, ASLİ VAZİFESİNİ YAPMALI
Son 25-30 yıl içinde belediyelere farklı farklı görevler yüklendi ve kurumlar kendi asli vazifelerini unutur hale geldi. Uşak Belediyesi, son yıllarda yoğun bir şekilde konser ve panayırlar yaparak, bunu da sosyal belediyecilik olarak lanse etme yoluna gitti. Son 1 yıldır, Uşak Belediyesi’nin uygulamada en mahir olduğu konu, konserler vermek ve Ata Park’a düzenli olarak alışveriş çadırı açtırmak şeklinde karşımıza çıkıyor. Uşak Belediyesi, asli görevi olan yol, su ve kanalizasyon gibi sorunlara daha fazla ağırlık vermeli ve bu alanda yeterli personel de bulundurmalı.