Uşak’ta yoğun olarak tüketilen pide fiyatlarına son yapılan zamla birlikte, 35 TL olan 250 gramlık standart kıymalı pidenin fiyatı, 52 TL’ye çıktı. Yapılan bu artışla birlikte en çok tüketilen kıymalı pidenin fiyatı, Ocak 2023 itibariyle yüzde 48,57 oranında yükseldi. Peynirli ve ıspanaklı pidenin fiyatı da 52 TL olurken, daha önce 37 TL 50 kuruştan satılan kaşarlı pide ise yüzde 60 zam görerek 60 TL’ye yükseldi.

En beğenilen pidelerden biri olan kuşbaşılı pide ise, yüzde 44,44 zam görerek, 45 TL’den 65 TL’ye çıktı. Bunların yanı sıra 125 gramlık lahmacunun 20 TL olan fiyatı da 30 TL olarak güncellendi. Kiremitte yapılan kuşbaşının fiyatı ise 70 TL’den 105 TL’ye çıkarılırken, sade pidenin fiyatı da 7 TL 50 kuruştan 12 TL olarak değiştirildi.

EVİNİZDE MALZEMENİZİ HAZIRLAYARAK YAPACAĞINIZ PİDENİN FİYATI DA ARTTI
Ayrıca kentteki pide fırınlarında 160 gramdan, evde içi hazırlanarak pide fırınında adedi 12 TL 50 kuruşa yaptırılan pidenin fiyatı da 18 TL olarak zamlı satılacak. Pide fiyatlarına yapılan zamlarda oranın neye göre hesaplandığı tam olarak bilinmiyor. Fakat Uşak Aşçılar ve Lokantacılar Odası tarafından belirlenen yeni tarifenin Esnaf Birliği Başkanı Atalay Savaş tarafından da imzalandığı görülüyor. Kentteki bazı lüks pide fırınlarında ise şu anda hali hazırda 50 ila 55 TL’den satılan kıymalı pidenin, 2023 itibariyle 75 TL olması bekleniyor.

ESNAF: VATANDAŞA BUNU NASIL İZAH EDERİZ BİLEMİYORUZ
Öte yandan konuyla ilgili bilgi veren bir pideci esnafı, tarifenin bilinçsizce belirlendiğini öne sürdü. Tarifenin bu şekilde uygulamaya konmasının zor olduğunu savunan pideci esnafı, vatandaşın 35 TL fiyatı çok bulduğunu belirterek, “Kemalöz tarafında bulunan bazı pidecilerde fiyat zaten 55 TL civarında ve bunların gerekçeleri lüks ve pidenin yanına koydukları yiyecekler olarak önümüze çıkıyor. Zaten  buraya gidenler de parasal anlamda 10 lira veya 20 lira farkı dikkate almayan kesim. Fakat bizim gibi kıyı ve kenar yerlerde bu işi yapanlardan hizmet alan vatandaş, bu fiyatları çok buluyor. Bunun aşama aşama devreye girmesi daha doğru olurdu. Millete nasıl dert anlatacağımızı bilemiyoruz” ifadesini kulandı.

Editör: TE Bilişim